GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


[Δήμαρχος Κομοτηνής: Ο Χαρδαλιάς έκλεισε τη Νυμφαία εξ’ αιτίας του επιδημιολογικού φορτίου της…Ξάνθης!]

«Οι Υπουργοί δεν μας απαντάνε καν. Ο κ. Χαρδαλιάς επικαλέστηκε το έντονο επιδημιολογικό φορτίο της Ξάνθης….," είπε ο Δήμαρχος Κομ...


«Οι Υπουργοί δεν μας απαντάνε καν. Ο κ. Χαρδαλιάς επικαλέστηκε το έντονο επιδημιολογικό φορτίο της Ξάνθης….," είπε ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης στη σύσκεψη των Φορέων της Ροδόπης!!! Για όλα αυτά δηλαδή η Ξάνθη;!
Σύμφωνα με τον Λευτέρη Γλερίδη και τη Φωνή της Ροδόπης, σε σύγχυση βρίσκονται οι αρμόδιοι Υπουργοί της κυβέρνησης της ΝΔ όσον αφορά το κλείσιμο του συνοριακού σταθμού της Νυμφαίας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης μετά το τέλος της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Δημαρχείο Κομοτηνής.

«Με τους Υπουργούς που είχα επικοινωνία δεν έχει ειπωθεί κάτι συγκεκριμένο, όλοι είναι σε σύγχυση και δεν ξέρουν το λόγο, το κυριότερο δεν μας απαντάνε για ποιο λόγο έχουν κλείσει τα σύνορα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Κομοτηνής ενώ ερωτηθείς να διευκρινίσει τι ακριβώς επικαλέστηκε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κατά την επικοινωνία τους απάντησε ότι «η πρόφαση του κ. Χαρδαλιά ήταν το έντονο επιδημιολογικό φορτίο που υπάρχει στην περιοχή. Εμείς ωστόσο είχαμε κάνει περίπου 900 τεστ και μόνο ένα βγήκε θετικό, άρα αντιλαμβάνεστε ότι αυτό δεν ισχύει».

Όσον αφορά το γεγονός ότι, και παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις του προέδρου του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, τελικά δεν διενεργούνται έλεγχοι στα σύνορα, ο κ. Γκαράνης απάντησε ότι «δεν μας έχει ζητηθεί κάτι. Αν είναι θέμα χώρου για το που θα τοποθετηθούν τα κλιμάκια, εμείς άμεσα μπορούμε να ανταποκριθούμε».

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής κάλεσε τους φορείς «να είμαστε ενωμένοι σαν μια γροθιά για να καταλάβει η κυβέρνηση ότι ο τόπος πλήττεται με κλειστά τα σύνορα. Δεν μπορεί η περιοχή της Θράκης να έχει κλειστά τα σύνορα ενώ κάποιες άλλες περιοχές να δέχονται τους τουρίστες. Η Θράκη είναι μια περιοχή που εδώ και πολλά χρόνια είναι παραμελημένη».

Στη σύσκεψη των φορέων συμμετείχαν επίσης ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης ΠΑΜΘ Αχμέτ Ιμπράμ, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης Ανέστης Βαφειάδης, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ροδόπης Κική Κωνσταντινίδου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Νίκος Αγγελίδης και ο οικονομικός επόπτης του Επαγγελματοβιοτεχνικού Επιμελητηρίου Νίκος Στεργίου καθώς και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Κομοτηνής Κίμων Λεχούδης.

Όλοι οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την αντίθεση τους στο κλείσιμο των συνόρων διατυπώνοντας την άποψη πως αν πρόκειται για θέμα υγείας τότε θα πρέπει να κλείσουν όλοι οι συνοριακοί σταθμοί για όλους, τόσο για τους Έλληνες όσο και για τους υπηκόους άλλων κρατών, και όχι επιλεκτικά μόνο αυτοί της Θράκης καθώς κάτι τέτοιο γεννά εύλογες απορίες και ερωτήματα.

Εντός της ημέρας, οι φορείς της Ροδόπης αναμένεται να εκδώσουν κοινό ψήφισμα διαμαρτυρίας με αίτημα το άμεσο άνοιγμα της Νυμφαίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια