GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



[Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος: “Μπορεί οι Τούρκοι να νοικιάζουν την Αγία Σοφία, αλλά δε μπορούν να ακούσουν τον χτύπο της καρδιάς της!”]

Την Κυριακή 26 Ιουλίου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής και στην Μητρόπολή μας εορτάζουν οι ενορι...


Την Κυριακή 26 Ιουλίου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής και στην Μητρόπολή μας εορτάζουν οι ενοριακοί ναοί στον Προβατώνα και στον Λαγυνά, καθώς και τα ομώνυμα Παρεκκλήσια στη Μάκρη, τις Φέρες και τη Σαμοθράκη.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος τέλεσε το απόγευμα του Σαββάτου 25 Ιουλίου 2020, τον Πανηγυρικό Εσπερινό στο ξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής στην Παλαιόπολη Σαμοθράκης, παρουσία αρκετών πιστών, τόσο σαμοθρακιτών, όσο και τουριστών που βρίσκονται τους καλοκαιρινούς μήνες στο ακριτικό μας νησί.

Το πρωί της Κυριακής, 26 Ιουλίου, κυριώνυμο ημέρα, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο παραθαλάσσιο ξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής στην Άνω Μεριά Σαμοθράκης παρούσια προσκυνητών, αλλά και των Δημάρχων, μελών της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, οι οποίοι συνέπεσε να βρίσκονται στο νησί μας για εργασίες της Ένωσης.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του, τόνισε για το θέμα της Αγίας Σοφίας, το οποίο και βασανίζει την τελευταία περίοδο την απανταχού χριστιανοσύνη, πως οι Τούρκοι μπορεί να νοικιάζουν το ναό της Αγίας Σοφίας, όμως δεν μπορούν να ακούσουν τον χτύπο της καρδιάς της. Εμείς γνωρίζουμε κάθε πέτρα της και κάθε γωνιά της, τι συνέβη εκεί και για ποιο λόγο υπάρχει. Και μάλιστα πολλοί Τούρκοι αρχαιολόγοι από μας έρχονται να αντλήσουν πληροφορίες για τον ναό αυτό, συμπλήρωσε.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος λέγοντας πως είναι η πρώτη φορά που τον αξίωσε ο Θεός να λειτουργήσει στο συγκεκριμένο εκκλησάκι, ευχαρίστησε τους ντόπιους για τη μέριμνα που έχουν για τον ευτρεπισμό και συντήρηση του.


Δεν υπάρχουν σχόλια