GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



[Επιστολή ΑΚΚΕΛ σε Πρωθυπουργό και ΥΠΕΞ για κλείσιμο του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής και τεμένους Βοτανικού]

Το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ) έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό και στον Υπουργό Εξωτερικών ζητώντας το κλείσιμο ...


Το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ) έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό και στον Υπουργό Εξωτερικών ζητώντας το κλείσιμο του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής και του τεμένους στον Βοτανικό, με βάση την αρχή της αμοιβαιότητας, ως απάντηση για την απόφαση του τουρκικού καθεστώτος να μετατραπεί η Αγία Σοφία σε τζαμί.

Προφανώς σε καμία περίπτωση δεν μπορεί η Αγία Σοφία (και η προσβολή που γίνεται με τη μετατροπή της σε τζαμί) να ισοσταθμιστεί μόνο με το κλείσιμο του τούρκικου προξενείου στην Κομοτηνή και του τεμένους στον Βοτανικό, αλλά αυτά μπορούν να γίνουν ως πρώτη απάντηση.

Το ΑΚΚΕΛ οφείλει να τονίσει ότι καλά θα είναι να μην περιμένουμε πολλά κατά της Τουρκίας από τους υποτιθέμενους συστημικούς «συμμάχους» στη Δύση. Έχουν ήδη εκφραστεί με απαράδεκτο τρόπο που ουσιαστικά ενθαρρύνουν την Τουρκία στην μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Από την μία πλευρά η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, απλώς ζήτησε από το τουρκικό καθεστώς όταν κάνει τζαμί την Αγία Σοφία «να διατηρήσει την προσβασιμότητα σε όλους τους επισκέπτες», δηλαδή οι Ορθόδοξοι να μπορούμε να επισκεπτόμαστε … το τζαμί !!! Από την άλλη πλευρά, στα μέσα Ιουνίου οι Ρωμαιοκαθολικοί Επίσκοποι της Τουρκίας δήλωσαν ότι «είναι υπόθεση της τουρκικής κυβέρνησης» αν θελήσει να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί. Η Ε.Ε. έχει δικαιολογία την υπολειτουργία λόγω κορονοϊού, συνεπώς μόνο λόγια θα ακούσουμε και από εκεί.

Το ΑΚΚΕΛ καλεί την κυβέρνηση να πράξει όπως οφείλει και να κλείσει αμέσως το προξενείο της Κομοτηνής, όπως και το τέμενος στον Βοτανικό και να τροποποιηθεί το εσωτερικό του για να στεγάζει αστέγους και γενικά άτομα σε ανάγκη. Να μην εμπλακεί σε επικοινωνιακά παιχνίδια παραπλάνησης των Ελλήνων πολιτών, δήθεν για να υπάρξει διεθνής αντίδραση κατά της Τουρκίας. Ήδη οι προστάτες του τουρκικού καθεστώτος στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη (όπως αναφέραμε προηγουμένως) έχουν φροντίσει να παράσχουν κάλυψη στον Ερντογάν. Μόνο αν η Ελλάδα προκαλέσει σοβαρές ζημιές στο τουρκικό καθεστώς, θα ξυπνήσει και ο διεθνής παράγοντας και οι προστάτες του τούρκικου καθεστώτος δεν θα μπορούν να ελέγξουν τις εξελίξεις. Αλλά πρέπει εμείς να το ξεκινήσουμε και αυτή είναι ευθύνη της κυβέρνησης ξεκινώντας με το κλείσιμο του προξενείου στην Κομοτηνή και του τεμένους του Βοτανικού. Εδώ θα δοκιμαστεί.

————————–Το κείμενο της επιστολής—————————-

11/7/2020

ΠΡΟΣ: Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη
ΚΟΙΝ.: Υπουργό Εξωτερικών κ. Νικόλαο Δένδια
ΣΧΕΤ.: Άμεσο κλείσιμο του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής και κατάργηση λειτουργίας τεμένους στον Βοτανικό

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,
Η Αρχή της Αμοιβαιότητας όπως γνωρίζετε, είναι θεμέλιο στις σχέσεις μεταξύ χωρών. Το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ) έχει καταδικάσει την ενέργεια του τουρκικού καθεστώτος να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί και έχει δημοσιοποιήσει ανακοίνωση για άμεσο κλείσιμο του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής.

Σας καλούμε να κινηθείτε στην οδό της δικαιοσύνης και εξυπηρέτησης των δικαίων και συμφερόντων του Ελληνισμού (όπως διασώζεται και εκφράζεται μέσω της Ορθοδοξίας) και να κλείσετε τώρα, χωρίς καθυστέρηση, το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής, όπως επίσης και να καταργήσετε αμέσως κάθε νομικό, διοικητικό, τεχνικό κλπ πλαίσιο λειτουργίας του τεμένους στον Βοτανικό και να τροποποιηθεί το εσωτερικό του για να στεγάζει αστέγους και γενικά άτομα σε ανάγκη.

Με τιμή,
[Υπογραφή]
Ευάγγελος (Βάκης) Τσιομπανίδης,
Πρόεδρος ΑΚΚΕΛ


Δεν υπάρχουν σχόλια