GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


[Αγρυπνία στην Του Θεού Σοφίας για την Αγία Σοφία και Αρχιερατικός Εσπερινός στα Αρχαία Άβδηρα]

Η Αγιά Σοφία στην Κωνσταντινούπολη δεν είναι απλώς ένα πολιτιστικό αγαθό. Είναι το κέντρο της Ορθόδοξης λατρείας ,η καρδιά της ρωμιοσύ...


Η Αγιά Σοφία στην Κωνσταντινούπολη δεν είναι απλώς ένα πολιτιστικό αγαθό. Είναι το κέντρο της Ορθόδοξης λατρείας ,η καρδιά της ρωμιοσύνης, το σύμβολο του Γένους μας. Η μετατροπή της σε τέμενος πληγώνει την καρδιά μας. Η Ιερά Μητρόπολις Ξάνθης και Περιθεωρίου καλεί τον λαό σε Αγρυπνία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφίας στις 9 το βράδυ της 23ης προς 24η Ιουλίου, προκειμένου να προσευχηθούμε όλοι στον εν Τριάδι Θεό, έχοντας στην καρδιά μας την Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως, την Αγιά Σοφιά. Στο τέλος της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, στην οποία θα προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων, θα τελεστεί μνημόσυνο υπερ αναπαύσεως των ψυχών των υπερασπιστών της Κωσταντινου-πόλεως.

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΑΒΔΗΡΑ
Το απόγευμα της 20ης Ιουλίου στα πλαίσια της εβδομάδος των «Δημοκριτείων» , έλαβε χώρα στα ερείπια της βασιλικής της επισκοπής Πολυστύλου, στον αρχαιολογικό χώρο Αβδήρων, Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος με αθρόα συμμετοχή κλήρου και λαού.

Η Ιερά Μητρόπολις συγχαίρει και ευχαριστεί όλους όσους μερίμνησαν για την άρτια οργάνωση και πραγματοποίηση της ιεράς ακολουθίας, η οποία μας συνδέει με τις ιστορικές ρίζες της τοπικής μας εκκλησίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια