GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


[Ιός του Δυτικού Νείλου: Από τα 6 κρούσματα στην Ελλάδα, τα 5 είχαν σοβαρές επιπλοκές]

Ανεβαίνουν τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στη χώρα μας, με τα 5 από τα 6 καταγεγραμμένα μέχρι σήμερα περιστατικά, να εμφανίζο...


Ανεβαίνουν τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στη χώρα μας, με τα 5 από τα 6 καταγεγραμμένα μέχρι σήμερα περιστατικά, να εμφανίζουν σοβαρές επιπλοκές από το κεντρικό νευρικό σύστημα.

Η εβδομαδιαια αυτη αναφορα του ΕΟΔΥ για τη λοιμωξη απο τον ιο του Δυτικου Νειλου (ΔΝ) αναφέρει εξι (6) κρουσματα λοιμωξης απο τον ιο του Δυτικου Νειλου στην Ελλαδα, εκ των οποιων τα πεντε (5) παρουσιασαν εκδηλωσεις απο το Κεντρικο Νευρικο Συστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλιτιδα η/και μηνιγγιτιδα η/και οξεια χαλαρη παραλυση) και ενα (1) ειχε ηπιες εκδηλωσεις (εμπυρετο νοσημα)/ δεν ειχε εκδηλωσεις απο το ΚΝΣ

Δεν εχει καταγραφει κανενας θανατος ασθενους με λοιμωξη απο τον ιο.

Νοσηλείες σε νοσοκομεία
Και οι 6 ασθενείς που προσβλήθηκαν από τον ιό του Δυτικού Νείλου χρειάστηκαν νοσηλεία σε νοσοκομείο. Οι 4 νοσηλεύονται ακόμη, ενώ 2 έχουν πάρει εξιτήριο.

Η διαμεση ηλικία των ασθενων με εκδηλωσεις απο το ΚΝΣ ειναι τα 67 ετη (ευρος: 42 – 81 ετων).

Γεωγραφική κατανομή
Τα περισσότερα κρούσματα έχουν εντοπισεί στην Ξάνθη και τις Σέρρες, ενώ η εμφάνιση του ιού, εντοπίζεται συνολικά στην Ανατολική Μακεδονία & Θράκη, την Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία.

Ένα ακόμη κρούσμα στην Καβάλα
Χθες έγινε γνωστό, ένα κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου στην Καβάλα. Το νέο κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου είναι ένας άνδρας κάτω των 50 ετών από την περιοχή της Χρυσούπολης του δήμου Νέστου, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας με υψηλό πυρετό.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο διοικητής του νοσοκομείου Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης, στον ασθενή έγινε αρχικά τεστ για κορονοϊό που βγήκε αρνητικό και όταν ο πυρετός επέμενε τότε του έγινε και το σχετικό τεστ για τον ιό του δυτικού Νείλου. Ο ασθενής έχει ήδη πάρει εξιτήριο, αφού με τη χορήγηση των κατάλληλων φαρμάκων έπεσε ο πυρετός και βρίσκεται στο σπίτι του, όπου ακολουθεί τη φαρμακευτική θεραπεία που του έχει δοθεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια