GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



[Προκαλεί πάλι ο Ερντογάν. Ανοίγει ως τζαμί και την Αγία Σοφία της Τραπεζούντας από την Τρίτη 28 Ιουλίου!]

Η προκλητικότητα των Τούρκων τελειωμό δεν έχει, με τους γείτονες να μην αρκούνται στην Αγία Σοφία της Πόλης, για την οποία έκανε νέα ε...


Η προκλητικότητα των Τούρκων τελειωμό δεν έχει, με τους γείτονες να μην αρκούνται στην Αγία Σοφία της Πόλης, για την οποία έκανε νέα εμπρηστική δήλωση ο Ερντογάν, αλλά να ανοίγουν ως τζαμί και τον ομώνυμο ναό στην Τραπεζούντα.

Την Τρίτη (28/7), θα γίνει η πρώτη προσευχή στην Αγία Σοφία Τραπεζούντας μετά από δύο χρόνια εργασιών αναστήλωσης και διαμόρφωσης του χώρου.

Η απόφαση για μετατροπή της Αγίας Σοφίας στην Τραπεζούντα είχε ληφθεί το 2013 και το μοναδικό οικοδόμημα που χρονολογείται από τον 13ο αιώνα, επί βασιλείας του Μανουήλ Α΄ Μεγάλου Κομνηνού στην Αυτοκρατορία της Τραπαζούντας, μεταβιβάστηκε από το υπουργείο Πολιτισμού στη Διεύθυνση Βακουφίων για να λειτουργήσει ως τέμενος.

Το 2018 άρχισαν εργασίες αποκατάστασης στο κτίριο, οι οποίες ολοκληρώθηκαν και, σύμφωνα με τα φιλικά προς την κυβέρνηση μέσα ενημέρωσης, στα αυριανά εγκαίνια θα δοθεί πανηγυρικός χαρακτήρας με την παρουσία του Τούρκου υπουργού Πολιτισμού, Μεχμέτ Νουρί Έρσοϊ. Θα διαβαστούν αποσπάσματα του Κορανιού, ενώ οι επισκέπτες θα ξεναγηθούν στο υπαίθριο μουσείο που έχει φτιαχτεί. 

Τα εγκαίνια γίνονται δύο ημέρες πριν την έναρξη της Γιορτής της Θησείας (Eid al-Adha, Κουρμπάν Μπαϊραμι), της δεύτερης μεγαλύτερης θρησκευτικής γιορτής των μουσουλμάνων, που φέτος είναι από τις 30 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου.


Δεν υπάρχουν σχόλια