GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



[Tσαβούσογλου: Η Ελλάδα δεν έχει κανένα δικαίωμα στην Αγιά Σοφιά]

Στους συνήθεις υψηλούς τόνους του, ο  Μεβλούτ Τσαβούσογλου  τόνισε ότι η Ελλάδα σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποφασίσει αν θα διαβ...


Στους συνήθεις υψηλούς τόνους του, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου τόνισε ότι η Ελλάδα σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποφασίσει αν θα διαβάζεται ή όχι το Κοράνι στην Αγια Σοφιά.

Για μία σειρά από θέματα που αφορούν την τουρκική εξωτερική πολιτική μίλησε την Τετάρτη το πρωί ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε τηλεοπτική του εμφάνιση.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, πιστός στη σκληρή γραμμή του Ερντογάν, εξέφρασε με μάλλον ωμό τρόπο την τουρκική οπτική στο ζήτημα της Αγίας Σοφίας.

“Η Ελλάδα δεν έχει σύνδεση με την Αγιά Σοφιά. Πρόκειται για ιδιοκτησία της τουρκικής δημοκρατίας. Κατακτήθηκε. Σ’ αυτά τα εδάφη λοιπόν η Ελλάδα δεν μπορεί να αποφασίσει αν και πότε θα διαβιαστεί το Κοράνι” ήταν το σχόλιό του. Μόνο που ξέχασε ότι η Αγιά Σοφιά έχει κηρυχθεί από την UNESCO μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομίας με ότι αυτό συνεπάγεται.

Αναφορικά με τη Λιβύη, ο Τσαβούσογλου έριξε το μπαλάκι στον Χάφταρ: “Είναι φανερό ότι ο στρατάρχης δεν διαθέτει τις απαιτούμενες δυνάμεις για να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο όσο και να τον βοηθούν από τη Δύση”. Η Τουρκία στην περιοχή στηρίζει την κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας την οποία και βοηθά στρατιωτικά αποστέλλοντας Σύρους μισθοφόρους.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ, τέλος, μίλησε για και το μέλλον της Ανατολικής Μεσογείο επαναλαμβάνοντας το χιλιοειπωμένο ότι “συμφωνίες που δεν συμπεριλαμβάνουν την Τουρκία δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι βιώσιμες”


Δεν υπάρχουν σχόλια