GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



[ΘΡΑΣΟΣ ΤΣΙΓΔΕΜ ΑΣΑΦΟΓΛΟΥ (Προέδρου DEB): Γιατί κυρία Σακελλαροπούλου δεν συναντήθηκες μαζί μου]

Απίστευτο! Η Πρόεδρος του Τουρκικού κόμματος DEB εγκαλεί την Πρόεδρο της Δημοκρατίας γιατί δεν την επισκέφθηκε στο γραφείο της!


Απίστευτο! Η Πρόεδρος του Τουρκικού κόμματος DEB εγκαλεί την Πρόεδρο της Δημοκρατίας γιατί δεν την επισκέφθηκε στο γραφείο της!

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Και δείτε δυστυχώς που οδήγησαν το Εθνικό θέμα οι «συναλλαγές» του Δήμαρχου Τσέπελη με το DEB και τον «Ψευτομουφτή» Ξάνθης Αχμέτ Μετέ!

Δεν φτάνει που ο Δήμαρχος για να τους «καλοπιάσει» έβαλε στην είσοδο του Δημαρχείου Ξάνθης και επί της υποδοχής της Προέδρου της Δημοκρατίας τους τρεις αντιδημάρχους του DEB και του «Ψευτομουφτή» και ακριβώς στην είσοδο τον ανθέλληνα Δήμαρχο Μύκης Ντελή Ριτβάν που δηλώνει υπερήφανος που είναι... «Τούρκος», είχαμε και την ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ του Προέδρου του Τουρκικού Κόμματος, γιατί η κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου δεν συναντήθηκε και προσωπικά μαζί της!!!!!

Αναλυτικότερα:
Σε μία πρωτοφανή πρόκληση προχώρησε η πρόεδρος του τουρκόφωνου «Κόμματος Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας» (DEB) Τσιγδέμ Ασάφογλου εγκαλώντας την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου γιατί δε συναντήθηκε μαζί της κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στη Θράκη αφού η ίδια εκπροσωπεί «τη συντριπτική πλειοψηφία της τουρκικής μειονότητας της δυτικής Θράκης»!

Μάλιστα με βιντεοσκοπημένη δήλωσή της η πρόεδρος του DEB εγείρει μειονοτικό ζήτημα απευθυνόμενη προσωπικά στην πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας φτάνοντας στο σημείο να συστήσει στην ανώτατη πολιτειακή παράγοντα της χώρας ότι «η αγνόηση της αλήθειας και του πραγματικού δεν εξυπηρετεί σε κανέναν»!!! (σ.σ. Αυτά συμβαίνουν κύριε Δένδια όταν ο Δήμαρχος Τσέπελης τους δίνει ...«αέρα» και νομιμοποιεί με την παρουσία του τους τουρκόφρονες ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ συλλόγους!!!).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ DEB

Η δήλωση της κυρίας Ασάφογλου έχει ως εξής:
«Αξιότιμη κυρία πρόεδρε της Δημοκρατίας. Παρακολούθησα από τον Τύπο την περιοδεία σας στη Δυτική Θράκη. Οπως είδα συναντηθήκατε και με γυναίκες από τη μειονότητα. Πράγμα πολύ σημαντικό. Ως μία γυναίκα και πρόεδρος ενός κόμματος που αντιπροσωπεύει θα λέγαμε την συντριπτική πλειοψηφία της τουρκικής μειονότητας της δυτικής Θράκης, αφού έχει προσέλθει δύο επανειλημμένες φορές ως πρώτο κόμμα στο νομό της Ξάνθης και της Ροδόπης, πιστεύω ότι θα ήταν πολύ πιο θετικό και δημοκρατικό, αν θα είχατε αφιερώσει λίγο χρόνο για έναν τόσο σημαντικό πολιτικό φορέα για τη μειονότητα. Η αγνόηση της αλήθειας και του πραγματικού δεν εξυπηρετεί σε κανέναν, παρά μόνο περιθωριοποιεί την αλήθεια και το πραγματικό».

DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu: "Saygıdeğer Cumhurbaşkanı, Batı Trakya ziyaretinizi basından takip ettim. Gördüğüm kadarıyla Azınlık mensubu kadınlar ile de bir araya geldiniz ve bu gayet olumlu bir gelişme ancak bir kadın olarak ve ayrıca iki kez seçimlere katılmış..

ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΖΑΜΙ ΤΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ



Σημειώνεται ότι ανακοίνωση εξέδωσε το DEB χαρακτηρίζοντας ως «απαράδεκτο και προκλητικό» το γεγονός της ανάρτησης ελληνικής σημαίας στο ιστορικό τζαμί του Διδυμοτείχου.

«Θα θέλαμε να δηλώσουμε στην κοινή γνώμη ότι θεωρούμε απαράδεκτο και προκλητικό το περιστατικό που συνέβη στο ιστορικό τζαμί Τσελεμπί Σουλτάν Μεχμέτ στο Διδυμότειχο του Έβρου. Θετικό είναι το γεγονός ότι ο δήμαρχος του Διδυμοτείχου αντέδρασε και ενήργησε γρήγορα και με ευαισθησία απέναντι σε αυτό το προκλητικό περιστατικό. Με σεβασμό ανακοινώνουμε στην κοινή γνώμη ότι περιμένουμε ο δράστης ή οι δράστες του προκλητικού και με γεμάτο ερωτηματικά να βρεθούν και να προσαχθούν στη δικαιοσύνη το συντομότερο δυνατό»!!!

Και η ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας
Σε κάθε περίπτωση η κυρία Σακελλαροπούλου με χθεσινή ανάρτησή της στην προσωπική σελίδα της στο facebook περιέγραψε με νοσταλγία και βαθιά συναισθηματικό λόγο την επίσκεψή της στη Θράκη καθώς «είναι ο τόπος που γνωρίζω από παιδί, κι όμως κάθε φορά τον ανακαλύπτω απ' την αρχή. Γνώριμα από παλιά οι μυρωδιές, οι εικόνες, τα ακούσματα, κι όμως πάντα καινούργια. Ξαναβρίσκω τη Ροδόπη, βαριά, μουντή, με μπόρες ξαφνικές, την βλάστηση που οργιάζει, τα δάση από βελανιδιές κι οξιές, τις ευωδιαστές πευκόφυτες πλαγιές. Στα όμορφα χωριά και τους ορεινούς οικισμούς, που ανάμεσά τους κυλάει ήρεμα ο Νέστος, η βραδινή ψύχρα κάνει τον καπνό να ανεβαίνει από τις καμινάδες ακόμα και τον Μάιο, στα λιθόστρωτα καλντερίμια, λειασμένα από τα βήματα όσων πέρασαν από εδώ πριν από μας, πλανιέται η μυρωδιά του ξύλου, καθησυχαστική και οικεία, στις γραμμές του τρένου που κάποτε ένωναν τον τόπο με τα μεγάλα αστικά κέντρα της Ευρώπης και συνέβαλαν στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, διατηρείται ακόμη το αποτύπωμα της Ελλάδας της εξωστρέφειας και της καινοτομίας και στον μεγάλο πλάτανο της πλατείας, σημείο βραδινής συνάντησης αλλά και τόπο όπου ανταμώνουν όλοι οι χωριανοί όταν σχολάει η κυριακάτικη λειτουργία, πληθαίνουν τα χαμόγελα, οι χαιρετισμοί, οι ζεστές ματιές...»




Δεν υπάρχουν σχόλια