GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


[Τρία νέα θετικά κρούσματα Covid-19 από Ξάνθη στην Αλεξανδρούπολη. Λίγο λιγότερο από 100, έφτασαν τα κρούσματα.]

Ξεχαρβάλωμα" έχει παρατηρηθεί σε πολλά καφέ μπαρ, μειωμένη η κίνηση στο παζάρι σύμφωνα με δηλώσεις των μικροπωλητών.


Ξεχαρβάλωμα" έχει παρατηρηθεί σε πολλά καφέ μπαρ, μειωμένη η κίνηση στο παζάρι σύμφωνα με δηλώσεις των μικροπωλητών.

Τρεις ακόμη ασθενείς που έχουν διαγνωστεί θετικοί σε Covid-19 μεταφέρονται από την Ξάνθη στην Αλεξανδρούπολη.. Σημειώνεται οτι σε δηλώσεις του στην εκπομπή ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ του Next tv ο Πρόεδρος του Ιαρικού Συλλόγου Ξάνθης Τάσος Καραδέδος μίλησε για «λίγο λιγότερα από 100 κρούσματα μέχρι στιγμής από τη Ξάνθη», εκφράζοντας ωστόσο την ικανοποίησή του για τα μαζικά τεστ, ενώ το πρωϊ του Σαββάτου φιλοξενήθηκε στον ΑΝΤ1 και επανέλαβε την θέση που εδώ και μήνες έχει καταθέσει ο Ιατρικός σύλλογος Ξάνθης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του δημοσιογράφου Γιώργου Μαυρίδη το Σάββατο μια γυναίκα από την Ξάνθη με κορονοϊό μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, ενώ δύο ακόμη θετικά κρούσματα θα μεταφερθούν την Κυριακή. Η πληροφόρηση ωστόσο παραμένει "σκοτεινή" και κατ' επιλογή...

Την ίδια στιγμή αναμένονται τα αποτελέσματα από τα μαζικά τεστ για Covid-19 που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο τριήμερο στην Ξάνθη και τα επίσημα αποτελέσματα αναμένονται από μέρα σε μέρα.
Σημειώνεται ότι οι ασθενείς που υποβλήθηκαν στο τεστ θα ενημερωθούν και μέσω sms για τα αποτελέσματα των εξετάσεων τους εφόσον όμως βρεθούν θετικοί. Αν είναι αρνητικοί δεν θα ενημερωθούν καθόλου.

Συνολικά υπολογίζεται πως διενεργήθηκαν σχεδόν 3.700 τεστ σε όλο το Νομό Ξάνθης, με μικρή ωστόσο συμμετοχή στους Δήμους Αβδήρων και Τοπείρου με τα περισσότερα από αυτά φυσικά να έχουν πραγματοποιηθεί στη πόλη της Ξάνθης όπου πήγαν σύσσωμοι μάλιστα όλοι οι εργαζόμενοι τόσο της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, όσο και του Δήμου.. Πάντως αναμένονται με αγωνία τα αποτελέσματα, ενώ παραμένει ο φόβος για νέα κρούσματα απο το βουνό, λόγω του μπαϊραμιού.
Συνεχής είναι η επικοινωνία του Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστου Μέτιου με την Πολιτική Προστασία, ενώ ανάλογα με τις εξελίξεις, κανείς δεν αποκλείει και νέα τεστ απο την ερχόμενη Τρίτη εφόσον όμως αυτό θεωρηθεί αναγκαίο.



Πάντως εντίυπωση προκαλεί το ότι έχει παρατηρηθεί σε πολλά μαγαζιά (κυρίως καφέ μπαρ...), γενικό "ξεχαρβάλωμα" χωρίς η αστυνομία να παρεμβαίνει, ενώ αντίθετα λίγα είναι τα μαγαζιά εστίασης στη πόλη της Ξάνθης που κρατάνε τις αποστάσεις και παίρνουν προφυλακτικά μέτρα!
Σημειώνεται επίσης οτι το Σάββατο 6 Ιουνίου λειτούρησε κανονικά το παζάρι της Ξάνθης με τους μικορπωλητές και παραγωγούς πάντως να μιλάνε στο Next tv και να παραπονιούνται οτι η κίνησή τους, ήταν αισθητά μειωμένη.

Μάλιστα περισσότερη θα έλεγε κανείς οτι υπήρχε στο παραδοσιακό παζάρι και λιγότερη στο Λημνίου όπου ήταν οι παραγωγοί.




Δεν υπάρχουν σχόλια