GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


[Προσφυγή στο ΣτΕ για μή νόμιμη σύνθεση του ΕΣΡ]

Σημαντικές εξελίξεις στο κομβικό ζήτημα της θητείας των μελών του ΕΣΡ και στη λειτουργία του οργάνου. Στο ΣτΕ κ ατατέθηκε προσφυγή ετ...


Σημαντικές εξελίξεις στο κομβικό ζήτημα της θητείας των μελών του ΕΣΡ και στη λειτουργία του οργάνου. Στο ΣτΕ κατατέθηκε προσφυγή εταιρείας ραδιοφωνικού σταθμού για τη μη νόμιμη σύνθεση της Αρχής, καθώς νόμος του 2012 προέβλεπε πως κατά την πρώτη συγκρότησή της το 2016 θα έπρεπε να είχε γίνει κλήρωση για την τριετή θητεία των μελών. Αντί αυτής, όλα τα μέλη ορίστηκαν με εξαετή θητεία. Η εταιρεία του σταθμού υποστηρίζει πως όλες οι αποφάσεις μετά τις 25 Νοεμβρίου 2019 δεν είναι νόμιμες. Επίσης, στο προεδρείο της Βουλής έφτασε, σύμφωνα με πληροφορίες, επιστολή που αναφέρεται αναλυτικά στις δυσλειτουργίες που παρουσιάζει το όργανο με εκτεταμένη πολιτική αναδρομή.
Ταυτόχρονα, συμπληρώθηκε ένας χρόνος (στις 4 Ιουνίου) από τον θάνατο του αντιπροέδρου της Αρχής Ροφόλφου Μορώνη και μέχρι σήμερα η Βουλή δεν έχει καταφέρει να ορίσει το πρόσωπο που θα τον αντικαταστήσει στο ΕΣΡ. Η Αρχή, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, πρέπει να λειτουργεί με εννιά μέλη, αλλά συμμετέχουν επτά, καθώς δεν έχει αντικατασταθεί ούτε και η νομικός Δήμητρα Παπαδοπούλου. 

Για τη θέση του αντιπροέδρου προσεγγίστηκαν όλο αυτό το διάστημα τέσσερα άτομα, χωρίς όμως να υπάρξει αποτέλεσμα.

typologies.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια