GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


[Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε παράνομα φυτοφάρμακα από Τουρκία και Βουλγαρία]

Η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, προχώρησε στην εξάρθρωση ενός κυκλώματος το οποίο προμηθευόταν παράνομα φυτοφάρ...


Η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, προχώρησε στην εξάρθρωση ενός κυκλώματος το οποίο προμηθευόταν παράνομα φυτοφάρμακα από την Τουρκία και τη Βουλγαρία και στη συνέχεια τα προωθούσε σε αγρότες στην Ελλάδα.

Ως μέλη του, συνελήφθησαν σε περιοχή της Βορείου Ελλάδος τέσσερα άτομα.

Προηγήθηκε έρευνα και αξιοποίηση δεδομένων, που είχε ως αποτέλεσμα να εντοπιστεί φορτηγό δημοσίας χρήσεως, το οποίο στάθμευε σε πάρκινγκ επί της εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης και παρέδιδε σε συνεργούς τα παράνομα φυτοφάρμακα.

Το όχημα ακινητοποιήθηκε και κατά την έρευνα που ακολούθησε συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας τόνος, 41,5 κιλά και 143 λίτρα παράνομων γεωργικών φαρμάκων, 19.840 ευρώ, το φορτηγό με το ρυμουλκούμενο του, δύο Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα και πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων.

Επιπλέον, σε βάρος ενός εκ των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία και για παράβαση σχετικά με την προστασία των ζώων, καθώς κατά την έρευνα του φορτηγού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οκτώ σκύλοι, που διακινούνταν στο πλαίσιο αγοραπωλησίας χωρίς σχετικές άδειες, δηλώσεις και παραστατικά που προβλέπονται από τον νόμο.

Με τη σε βάρος τους δικογραφία, για παράβαση της νομοθεσίας για τη διάθεση γεωργικών φαρμάκων στην αγορά, ορθολογική χρήση αυτών και συναφείς διατάξεις, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.


Δεν υπάρχουν σχόλια