GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



[Τηλεδιάσκεψη προέδρων πέντε Ιατρικών Συλλόγων της Περιφέρειας ΑΜΘ για την αύξηση κρουσμάτων στην Ξάνθη]

Τηλεδιάσκεψη θα έχουν σήμερα το μεσημέρι οι πρόεδροι των πέντε Ιατρικών Συλλόγων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προκ...


Τηλεδιάσκεψη θα έχουν σήμερα το μεσημέρι οι πρόεδροι των πέντε Ιατρικών Συλλόγων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προκειμένου να εξετάσουν τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει από την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης και την αυστηρή καραντίνα, στην οποία έχει τεθεί από σήμερα η τοπική κοινότητα Εχίνου του δήμου Μύκης.

Στο μεταξύ, όπως τονίζεται από τις τοπικές διοικητικές και υγειονομικές αρχές της περιοχής τηρούνται απαρέγκλιτα όλα τα πρωτόκολλα και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, όπως αποφασίστηκαν στην τελευταία σύσκεψη των τοπικών φορέων στην πόλη της Ξάνθης, παρουσία του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά και του καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα. Στο πλαίσιο αυτό, τόσο στην πόλη της Ξάνθης όσο και τις ορεινές περιοχές συνεχίζονται οι προληπτικές δειγματοληψίες από συνεργεία του ΕΟΔΥ, για την περαιτέρω διερεύνηση και εντοπισμό των εστιών της διασποράς του κορονοϊού.

Ο δήμος Ξάνθης, σε ανακοίνωσή του, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, σημειώνει ότι το τελευταίο διήμερο, ο μέσος χρόνος αναμονής για τη δειγματοληψία είναι περίπου 10 λεπτά της ώρας και παρακαλεί τους πολίτες να διαθέσουν λίγο από τον χρόνο τους συμμετέχοντας στη διαδικασία, ώστε να εντοπιστούν με μεγαλύτερη ακρίβεια οι εστίες, να απομονωθούν τα θετικά κρούσματα και να περιοριστεί στο μέγιστο η διασπορά του κορονοϊού στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης.

Ανάλογες δειγματοληψίες από συνεργεία του ΕΟΔΥ πραγματοποιούνται και σε όλες τις περιοχές του δήμου Μύκης, που το τελευταίο διάστημα παρουσιάζει υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, όπως αποφασίστηκε στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Αντιπεριφέρεια Ξάνθης, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων υγειονομικών φορέων.



Δεν υπάρχουν σχόλια