GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


[Στην Ξάνθη μεταβαίνουν εσπευσμένα Χαρδαλιάς και Τσιόδρας]

Στο Δημαρχείο Ξάνθης  θα βρεθούν σήμερα στις 09.30 Τσιόρδας και Χαρδαλιάς μετά τα νέα αυξανόμενα κρούσματα στην ορεινή περιοχή και  τη...


Στο Δημαρχείο Ξάνθης  θα βρεθούν σήμερα στις 09.30 Τσιόρδας και Χαρδαλιάς μετά τα νέα αυξανόμενα κρούσματα στην ορεινή περιοχή και  την καραντίνα που επιβλήθηκε στον Οικισμό του Εχίνου Ξάνθης συμμετέχοντας σε ευρεία σύσκεψη που θα γίνει παρουσία και του Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστου Μέτιου. 

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες οι Τσιόρδας και Χαρδαλιάς αναμένονται σε λίγες ώρες στο ελικοδρόμιο του Νοσοκομείου Ξάνθης και θα μεταβούν κατευθεία στο Δημαρχείο Ξάνθης  συμμετέχοντας  σε σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέιο, τους τέσσερις Δημαάρχους και τους εμπλεκόμενους Φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης  (σ.σ. Ελπίζουμε αυτήν τη φορά να μην ξεχάσουν τον Ιατρικό Σύλλογο Ξάνθης...) και ενδεχομένως το μεσημέρι να επισκεφθούν και τον Δήμο Μύκης επιχειρώντας για μια ακόμη φορά να πείσουν τους κατοίκους να τηρήσουν τα μέτρα της καραντίνας που θα διαρκέσοιυν όπως είναι γνωστό μια εβδομάδα και ξεκίνησαν ήδη στις 6 το πρωϊ.

Υπενθυμίζεται ότι είναι η 3η φορά που έρχεται στη Ξάνθη ο Χαρδαλιάς χωρίς ωστόσο να προκύψει κάποιο θετικό αποτέλεσμα απο τις προηγούμενες δυο φορές. 

Σημειώνεεται επίσης οτι σήμερα θα έχουμε μαζικά τεστ με τους 80 δασκάλους στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης, αλλά και νέα μαζικά τεστ στην Ορεινή περιοχή σε μια προσπάθεια περιορισμού της αύξης των κρουσμάτων.  Τέλος την Δευτέρα τελικά θα γίνουν στο Δημοτικό Αμφιθέατρο τα τεστ των δικηγόρων της Ξάνθης.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΝΕΑ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΧΙΝΟΥ
Σε ειδικότερα μέτρα που αφορούν στην κοινότητα του Εχίνου του Δήμου Μύκης, τα οποία συνίστανται σε:
    Απαγόρευση δημόσιων και ιδιωτικών συγκεντρώσεων-συναθροίσεων πλην εντός οικογένειας συγκεντρώσεων
    Απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών καθημερινά από ώρα 21:00 ως ώρα 07:00 της επομένης
    Απαγόρευση μετάβασης εργαζομένων εντός και εκτός Εχίνου
    Υποχρεωτική χρήση μάσκας και εν γένει προστατευτικών μέτρων από όλους τους πολίτες που διαβιούν στην περιοχή
    Τροφοδοσία εμπορικών καταστημάτων θα γίνεται με υποχρεωτική χρήση μάσκας
    Αναστολή λειτουργίας νηπιαγωγείων και δημοτικών
    Λήψη μέριμνας για την εξασφάλιση της ελάχιστης απαραίτητης δραστηριότητας των αγροτών και κτηνοτρόφων του Εχίνου από τον Δήμο Μύκης στο πλαίσιο των αναγκαίων για την εποχή γεωργικών και κτηνοτροφικών δραστηριοτήτων
    Ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (Γ.Ε.ΕΘ.Α.) για την ενίσχυση 


Δεν υπάρχουν σχόλια