GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



[Μήνυμα της ΕΣΑμεΑ από την Ξάνθη: Τα άτομα με αναπηρία δεν είναι απροστάτευτα!]

Επίσκεψη- αυτοψία στον δήμο Αβδήρων Ξάνθης πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της ΕΣΑμεΑ υπό τον γ. γραμματέα της Γιάννη Λυμβαίο, την Τρίτ...


Επίσκεψη- αυτοψία στον δήμο Αβδήρων Ξάνθης πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της ΕΣΑμεΑ υπό τον γ. γραμματέα της Γιάννη Λυμβαίο, την Τρίτη 9 Ιουνίου, για να διαπιστωθεί εκ του σύνεγγυς το θέμα της έξωσης οικογένειας λόγω παιδιού με αυτισμού. Στις επισκέψεις συμμετείχαν η πρόεδρος του ΚΚΠ ΑΜΘ Αναστασία Τζαμπασλή, ο πρόεδρος της ΠΟΜΑμεΑ ΑΜΘ Σ. Κρεμύδας,, η γ.γ. Δ. Μαμαλιά, η Οργ. Γραμματέας Γ. Νότα, η πρόεδρος του Σωματείου ΑμεΑ Ξάνθης Δ. Κωτσάκη, η πρόεδρος του Ψυχολογικού Κέντρου Ξάνθης Ρ. Μπαγιατοπούλου και ο πρόεδρος της Π.Ε Τυφλών Θράκης Ε. Μπόζ. Επίσης επίσημη επίσκεψη πραγματοποίησε στην περιοχή και ο ο γ. γραμματέας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γ. Σταμάτης Υπήρξαν διασαφηνίσεις ότι δεν τίθεται θέμα έξωση της οικογένειας του εφήβου με αυτισμό.
Πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στο ΕΕΕΕΚ Γενησέας Αβδήρων Ξάνθης οπού υπήρξε συνάντηση με τον διευθυντή κ. Ψωμακέλλη και την οικογένεια Ευαγγέλου, όπου τονίστηκε ότι είναι ικανοποιητικές οι σχολικές συνθήκες και στη συνέχεια η αντιπροσωπεία είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδη.

Ο κ. Λυμβαίος τόνισε στον δήμαρχο τα εξής:
Οφείλει να παίξει τον ρόλο που του ορίζει ο ν.4488/17, όπου ο δήμαρχος είναι το σημείο αναφοράς για την παρακολούθηση της τήρησης των όρων που προβλέπει η Σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία της περιοχής.
Χρειάζεται άμεσα να υποστηριχθεί ψυχοκοινωνικά η οικογένεια όπως και κάθε άτομο με αναπηρία και οικογένειες.
Αποτελεί άμεση ανάγκη η δημιουργία ΚΔΑΠμεΑ στο δήμο και γενικά προγραμμάτων δημιουργικής απασχόλησης για τα άτομα με αναπηρία, όπως και η δημιουργία δομών και υπηρεσιών για την υποστήριξη των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους.
Τέλος ο κ. Λυμβαίος επανάφερε το θέμα της άμεσης μεταστέγασης του ΕΕΕΕΚ Γενησέας σε νέο κτίριο, όπως είχε συμφωνηθεί πριν από τέσσερα χρόνια σε άλλη επίσκεψη της ΕΣΑμεΑ.

Η ΕΣΑμεΑ από την Ξάνθη έστειλε ένα αυστηρό μήνυμα προς κάθε αποδέκτη: τα άτομα με αναπηρία δεν είναι απροστάτευτα, υπάρχουν νόμοι και διαδικασίες που θα πρέπει να τηρούνται και να εφαρμόζονται και ότι θα πρέπει να σταματήσει η στοχοποίηση, ο στιγματισμός και η περιθωριοποίηση των ατόμων με αναπηρία αλλά και ο διασυρμός της ευρύτερης περιοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Πρόεδρο της Ε.Σ.Α.μεΑ. κ. Ι. Βαρδακαστάνη στο κινητό τηλέφωνο 6937157193.

Τώρα μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις εξελίξεις στο χώρο της Αναπηρίας στην ιστοσελίδα της Ε.Σ.Α.μεΑ.: www.esaea.gr ή www.esamea.gr.


Δεν υπάρχουν σχόλια