GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



[Αλκιβιάδης Στεφανής: Υποκινείται από την Τουρκία η μαζική και οργανωμένη μετακίνηση μεταναστών στον Έβρο]

Κατά τη διάρκεια της άτυπης συνόδου των υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα (16/06), μέσω τηλεδιάσκ...


Κατά τη διάρκεια της άτυπης συνόδου των υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα (16/06), μέσω τηλεδιάσκεψης, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, επισήμανε την ανάγκη για ενίσχυση με ναυτικά μέσα της επιχείρησης «IRINI» για την ασφάλεια και σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.
Παράλληλα, επέκρινε τον τουρκικό παρεμβατισμό στη Λιβύη, ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη επίδειξης αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών – μελών της Ε.Ε., ως ουσιώδους παράγοντα για τη διατήρηση της ανθεκτικότητας που πρέπει να επιδείξει η Ένωση, απέναντι στις πολλαπλές προκλήσεις που αντιμετωπίζει, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην υποκινηθείσα από την Τουρκία, μαζική και οργανωμένη μετακίνηση μεταναστών στα σύνορα του Έβρου, καθώς και την ενορχηστρωμένη εκστρατεία παραπληροφόρησης που την υποστήριζε.

Αναφορικά με τις αμυντικές πρωτοβουλίες, ο κ. Στεφανής τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που αποδίδει η χώρα μας στη σύνταξη ανάλυσης κοινής εκτίμησης απειλών, καθώς και την έμφαση που θα πρέπει να δοθεί στην ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων των κρατών – μελών.

Επίσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπογράμμισε ότι, στο πλαίσιο Αναθεώρησης της Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασίας (PESCO), δεν πρέπει, σε καμία περίπτωση, να μειωθεί το Επίπεδο Φιλοδοξίας της Ε.Ε. (Level of Ambition), αλλά να υπάρξει πλήρης εφαρμογή της παγκόσμιας στρατηγικής της.


Δεν υπάρχουν σχόλια