GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


[Ερντογάν: Δεν θα πάρουμε την άδεια της Ελλάδας, για να κάνουμε τζαμί την Αγιά Σοφιά]

Νέες απειλές εναντίον της Ελλάδας εξαπέλυσε αργά το βράδυ της Δευτέρας ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφερόμενος στην μετατροπή της Αγιάς Σ...


Νέες απειλές εναντίον της Ελλάδας εξαπέλυσε αργά το βράδυ της Δευτέρας ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφερόμενος στην μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί, αλλά και για την ΑΟΖ και το μνημόνιο με τη Λιβύη,.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κρατικό κανάλι TRT, το βράδυ της Δευτέρας, αναφέρθηκε στις ελληνικές αντιδράσεις που έχουν προκύψει για το ζήτημα, υποστηρίζοντας πως η Άγκυρα δεν πρόκειται να πάρει την άδεια της Αθήνας και έστειλε μήνυμα πως η «Τουρκία δεν θα κάνει την παραμικρή παραχώρηση».

«Τώρα άρχισε κάτι καινούριο. Λένε «μην κάνετε ποτέ την Αγιά Σοφιά τζαμί». Το προτείνετε ή μας δίνετε εντολές; Γιατί δεν πρόκειται ποτέ να σας πάρουμε την άδεια. Μήπως είστε άνθρωποι της τουρκικής διοίκησης;» είπε χαρακτηριστικά, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.

Υπενθυμίζεται ότι, σχολιάζοντας το θέμα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε τζαμί, θέμα που θα εξετάσει το τουρκικό Συμβούλιο της Επικρατείας στις 2 Ιουλίου, ο αρχηγός του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP) της Τουρκίας, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, δήλωσε: «Η Αγία Σοφία είναι τέμενος, σύμβολο της κατάκτησης από τον τουρκικό μουσουλμανικό λαό. Πρόκειται για αλήθεια που δεν αλλάζει και πρέπει όλοι να αντιληφθούν. 

Με το θέλημα του Αλλάχ, το εάν θα ακουστεί από τους μιναρέδες της Αγίας Σοφίας και όχι ο ήχος της καμπάνας».


Δεν υπάρχουν σχόλια