GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


[Μ. Παπαδοπούλου: “Οι Πανελλαδικές εξετάσεις χαρίζουν σπουδαία εφόδια, αλλά δεν καθορίζουν ούτε τη ζωή σας, ούτε την επαγγελματική σας πορεία, ούτε και την εξέλιξή σας ως ενήλικες και ως άνθρωποι!”]

Η Ε.Γ. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης,  θέλοντας να συνδράμει στην προσπάθεια σας επικοινώνησε με ειδικούς, ώστε να σας ενημερώσει για τη διατρ...


Η Ε.Γ. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης, θέλοντας να συνδράμει στην προσπάθεια σας επικοινώνησε με ειδικούς, ώστε να σας ενημερώσει για τη διατροφή αλλά και την ψυχολογία που είναι σημαντικό να διατηρήσει ο υποψήφιος/φια.

Η Σωστή Ψυχολογία
Η αιφνίδια εισβολή του κορονοϊού στη ζωή μας και οι αλλαγές που επέφερε σε όλους τους τομείς , παρέτειναν την αγωνία και το άγχος των εφήβων , ενώ δοκιμάστηκαν ποικιλοτρόπως οι αντοχές τους αλλά και των οικογενειών τους σε σχέση με τις Πανελλαδικές εξετάσεις 2020. Η μεγάλη μέρα που οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου ρίχνονται στη μάχη για τη διεκδίκηση μίας από τις 77.970 θέσεις της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης έφτασε.

Δεν γίνεται να συμβουλεύσω τους μαθητές να μην αγχώνονται, όταν όλη τη χρονιά προετοιμάζονται για τις Πανελλαδικές εξετάσεις , αφού η επιτυχία αυτών είναι ένα εισιτήριο για το μέλλον τους . Το άγχος αποτελεί τον πιο ύπουλο εχθρό των μαθητών και ενεργοποιείται κυρίως από αρνητικές σκέψεις που σχετίζονται με το φόβο της αποτυχίας. Μπορώ όμως να τους προτρέψω να διαχειριστούν το άγχος τους με τέτοιο τρόπο ,ώστε αυτό να είναι δημιουργικό , διευκολυντικό και όχι αποδιοργανωτικό. 

Στους υποψηφίους έχω να πω τα εξής:
  • Να ακούσετε προσεκτικά τις οδηγίες από τους εξεταστές
  • Να είστε ήρεμοι και συγκεντρωμένοι κατά τη διάρκεια της εξέτασης
  • Να κατανοήσετε καλά τι ακριβώς ζητά το θέμα
  • Να ξεκινήσετε από τα θέματα που γνωρίζετε καλύτερα
  • Αν νιώσετε άγχος , αφήστε το στυλό και πάρτε βαθιές ανάσες

Επίσης, θα ήθελα να τονίσω πως καθ’ όλη τη διάρκεια των Πανελλαδικών εξετάσεων είναι απαραίτητο να προσέχετε τη διατροφή σας, να κοιμάστε καλά, να κάνετε συχνά διαλείμματα κατά τη διάρκεια του διαβάσματος , να έχετε ελεύθερο χρόνο για πράγματα που σας χαλαρώνουν και μην μένετε ξάγρυπνοι κάνοντας συνεχώς επαναλήψεις.

Καθοριστικό ρόλο για το πώς θα βιώσει ο έφηβος τις Πανελλαδικές εξετάσεις παίζουν και οι «σημαντικοί άλλοι» στη ζωή του.

Προτείνω σε όλους τους γονείς:
  • Να διασφαλίσετε ένα ήρεμο οικογενειακό περιβάλλον για το παιδί σας
  • Να αποφεύγετε τις συγκρούσεις αυτό το διάστημα, αλλά ακόμα και αν υπάρχουν η αποδοχή προς το παιδί σας να είναι αδιαπραγμάτευτη και άνευ όρων.
  • Να επιβεβαιώνετε την εμπιστοσύνη σας στο παιδί και να το ενθαρρύνετε προκειμένου να δώσει ό, τι καλύτερο μπορεί με βάση τη μελέτη που έχει κάνει, τις δεξιότητες και γνώσεις που έχει αποκτήσει το προηγούμενο διάστημα.
  • Να το στηρίζετε ψυχικά και να του δίνετε δύναμη και κουράγιο .

Καλή επιτυχία παιδιά μου . Οι Πανελλαδικές εξετάσεις χαρίζουν σπουδαία εφόδια, αλλά δεν καθορίζουν ούτε τη ζωή σας, ούτε την επαγγελματική σας πορεία, ούτε και την εξέλιξή σας ως ενήλικες και ως άνθρωποι! Να είστε περήφανοι και εσείς και οι γονείς σας όχι μόνο για τις επιτυχίες σας αλλά και για τις φαινομενικές ήττες.

Να θέτετε ρεαλιστικούς στόχους και να προσπαθείτε να υλοποιείτε τα δικά σας όνειρα , όχι να ικανοποιήσετε τις προσδοκίες των άλλων.

Αν, τέλος, φοβάστε την «αποτυχία», θέλω να μοιραστώ μαζί σας κάτι πολύ όμορφο που έχει πει ο Steve Jobs : «Δεν υπάρχει αυτό που αποκαλούμε αποτυχία- αποτυχία είναι απλά η ζωή που προσπαθεί να μας αλλάξει κατεύθυνση.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ
Γ. ΣΤΑΥΡΟΥ 14-16
2541304605
Email: mara_86@windowslive.com


Δεν υπάρχουν σχόλια