GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



[Αίτημα της Ένωσης Σ.Φ. Ν. Έβρου για την χορήγηση έκτακτου επιδόματος λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού]

Με επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη η Ένωση Σ.Φ. Ν. Έβρου υπέβαλλε αίτημα για την χορήγηση έκτακτου επιδόματος λόγω τη...


Με επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη η Ένωση Σ.Φ. Ν. Έβρου υπέβαλλε αίτημα για την χορήγηση έκτακτου επιδόματος λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:
Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,
Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε εκ μέρους της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Ν. Έβρου, να θέσουμε υπόψη σας ορισμένα στοιχεία που καταδεικνύουν την ηθική αναγκαιότητα προσδιορισμού των αστυνομικών υπαλλήλων ως δικαιούχων του έκτακτου επιδόματος που την περίοδο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κίνδυνου διασποράς του ιού COVID-19 εργάστηκαν για τον σκοπό αυτό. Τους τελευταίους δύο και πλέον μήνες, ο Έλληνας αστυνομικός κλήθηκε να αντιμετωπίσει δύο έντονες κρίσεις, παγκόσμιας διάστασης, στην διάρκεια των οποίων βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της μάχης. Αρχικά, στον Έβρο κληθήκαμε να αποτρέψουμε μια ασύμμετρη απειλή, την βίαιη και μαζική παραβίαση των χερσαίων συνόρων της πατρίδας μας από χιλιάδες παράτυπους μετανάστες, που έδρασαν υπό την καθοδήγηση των Τουρκικών Αρχών, αλλά και να διαφυλάξουμε την ακεραιότητα των συνόρων της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Επιπλέον, στο πεδίο της πανδημίας του ιού COVID-19, ενός αόρατου εχθρού, το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας βρέθηκε και πάλι στην πρώτη γραμμή για την εφαρμογή των απαγορευτικών μέτρων κυκλοφορίας με σκοπό τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού και την διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Στο διάστημα αυτό όμως, και συγκεκριμένα από τις 17-03-2020 έως τις 03-052020, ανεστάλησαν όλες οι άδειες των αστυνομικών, λόγω των έκτακτων μέτρων για την προστασία των πολιτών. Τα μέτρα κράτησαν δύο μήνες. Οδήγησαν το αστυνομικό προσωπικό σε υπερεργασία και το άφησαν εκτεθειμένο στον διαρκή κίνδυνο του ιού, όταν την ίδια στιγμή το υπόλοιπο Δημόσιο λειτουργούσε με προσωπικό ασφαλείας.

Σήμερα, το ανθρώπινο δυναμικό της Ελληνικής Αστυνομίας δίνει μια τιτάνια μάχη σε πολλαπλά πεδία με γενναιότητα και αυτοθυσία, εκτεθειμένο μπροστά στον κίνδυνο της ίδιας του της ζωής αλλά και της υγείας του. Το γεγονός αυτό, που ο ίδιος αναγνωρίσατε στο διάγγελμα σας προς τον ελληνικό λαό στις 17-3-2020, όταν ευχαριστήσατε τους ένστολους που νύχτα και μέρα προσφέρουν τον εαυτό τους για το κοινό καλό. Επίσης, αναφέρατε ότι δεν αρκεί μόνο ένα χειροκρότημα και ένας δημόσιος έπαινος αλλά και κάτι παραπάνω. Ακόμη, δεσμευτήκατε να μεριμνήσετε προσωπικά για αυτό.

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να τονίσουμε ότι η προσφορά των συναδέλφων μας δεν μπορεί να αποτυπωθεί με χρηματικό ποσό. Ο Έλληνας αστυνομικός δεν επαιτεί, αλλά διεκδικεί. Η προστασία της δημόσιας υγείας θα συνεχίσει να επιτυγχάνεται με κάθε κόστος. Παρόλα αυτά , είναι αναγκαία η ηθική και υλική αμοιβή των Αστυνομικών με ίσους όρους με τους υπόλοιπους εργαζόμενους που βρέθηκαν και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της καταπολέμησης του κορωνοϊού. Για τους ανωτέρω λόγους ζητάμε να επιδείξετε εμπράκτως την συμπαράστασή σας, προβαίνοντας σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.


Δεν υπάρχουν σχόλια