GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


[Χωρίς σταματημό η Μητρόπολη Ξάνθης διανέμει τα Γεύματα Αγάπης καθημερινά]

Μητροπολίτης Ξάνθης:


Μητροπολίτης Ξάνθης:
«Δεν σταματήσαμε να μοιράζουμε τις ζεστές μερίδες φαγητού στους συνανθρώπους μας ακόμη και τις ημέρες της καραντίνας. Δυστυχώς, δεν έχουμε τη δυνατότητα να επεκτείνουμε τον αριθμό των δικαιούχων, οι οποίοι είναι άνθρωποι μοναχικοί. Σε κάθε περίπτωση, εάν κάποιος συνάνθρωπός μας έχει ανάγκη, μπορεί να απευθυνθεί στο κοινωνικό παντοπωλείο, όπου θα του δώσουν τρόφιμα για να τα μαγειρέψει μόνος του…»


Συνεχίζονται κανονικά χωρίς καμία διακοπή, ακόμη και για τις ημέρες της καραντίνας, τα Γεύματα Αγάπης που μοιράζει η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης στους μοναχικούς συνανθρώπους μας, οι οποίοι ιδιαίτερα για την περίοδο της αυστηρής απομόνωσης είχαν περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο την παρουσία και το ενδιαφέρον ενός άλλου ανθρώπου.

Γνωστή για το τεράστιο κοινωνικό της έργο, η Εκκλησία της Ελλάδος μέσα από δράσεις όπως η συγκεκριμένη που υλοποιεί η Μητρόπολη Ξάνθης, στέκεται στο πλευρό των συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε δεινή θέση. Εν προκειμένω, μοναχικοί πολίτες που έχουν ανάγκη όχι απλώς ένα ζεστό πιάτο φαγητό, αλλά και μια κουβέντα που θα απαλύνει κάπως το αίσθημα της μοναξιάς τους.


Πιο συγκεκριμένα, εκατόν πενήντα μερίδες ζεστού σπιτικού φαγητού ετοιμάζονται σε καθημερινή βάση για να μοιραστούν στους δικαιούχους τους με τη συνδρομή πάντοτε συνεργατών της Μητροπόλεως αλλά και εργαζομένων στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Η δράση βασίζεται κατεξοχήν στην εθελοντική δράση ατόμων έτοιμων να στηρίξουν ομάδες συμπολιτών μας, όπως οι οικονομικά άποροι αλλά και μοναχικοί πολίτες.

Τις ημέρες της καραντίνας, βέβαια, το φαγητό πήγαινε συσκευασμένο στο σπίτι αυτών των ανθρώπων, στο πλαίσιο προληπτικών μέτρων για την εξάλειψη της πανδημίας του κορονοϊού. Ακόμη όμως και σήμερα, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, όσοι δεν μπορούν για κάποιο λόγο να έρθουν μόνοι τους και να πάρουν τη μερίδα τους, τους την πηγαίνουν στο σπίτι άτομα του οργανωμένου δικτύου εθελοντών.

Όπως, πολύ χαρακτηριστικά αναφέρει, για το θέμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου, κκ Παντελεήμων, «είναι σημαντικό, ιδιαίτερα τις ημέρες της καραντίνας, οι μοναχικοί άνθρωποι να αισθάνονται πως υπάρχει κάποιος που νοιάζεται γι’ αυτούς. Κάποιος που θα τους χτυπήσει την πόρτα για να πει «Καλημέρα» και να ρωτήσει, παράλληλα με το φαγητό που θα τους φέρει, εάν χρειάζονται κάτι, ενδεχομένως κάποια φάρμακα, που δεν μπορούν να αγοράσουν μόνοι τους.

Δεν σταματήσαμε να μοιράζουμε τις ζεστές μερίδες φαγητού στους συνανθρώπους μας ακόμη και τις ημέρες της καραντίνας. Δυστυχώς, δεν έχουμε τη δυνατότητα να επεκτείνουμε τον αριθμό των δικαιούχων, οι οποίοι είναι άνθρωποι μοναχικοί. Σε κάθε περίπτωση, εάν κάποιος συνάνθρωπός μας έχει ανάγκη, μπορεί να απευθυνθεί στο κοινωνικό παντοπωλείο, όπου θα του δώσουν τρόφιμα για να τα μαγειρέψει μόνος του…».

Να σημειωθεί τέλος, πως οι δικαιούχοι λαμβάνουν το φαγητό τους καθημερινά. Ενώ, το Σάββατο λαμβάνουν διπλή μερίδα, δηλαδή και τη μερίδα της Κυριακής, για να είναι «καλυμμένοι» για κάθε ημέρα της εβδομάδας.


Δεν υπάρχουν σχόλια