GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



[Ξεκίνησε η «κάθοδος» Ρουμάνων και Βούλγαρων για διακοπές στην Ελλάδα με το άνοιγμα των συνόρων]

Μεγάλος αριθμός Ρουμάνων και Βούλγαρων ταξιδιωτών έβαλαν τις βαλίτσες στα πορτ μπαγκάζ των αυτοκίνητων τους και ξεκίνησαν οδικώς για τ...


Μεγάλος αριθμός Ρουμάνων και Βούλγαρων ταξιδιωτών έβαλαν τις βαλίτσες στα πορτ μπαγκάζ των αυτοκίνητων τους και ξεκίνησαν οδικώς για τις καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα, μετά το άνοιγμα των συνόρων, στο πλαίσιο σταδιακής επιστροφής της χώρας στην κανονικότητα μετά την πανδημία του κορονοϊού.

«Το 80% της κίνησης από Ρουμανία και Βουλγαρία προέρχεται από ανεξάρτητους ταξιδιώτες. Αυτό σημαίνει ανθρώπους που έχουν κάνει κράτηση μόνοι τους, χωρίς τη μεσολάβηση κάποιου τουριστικού πρακτορείου.

Οι Ρουμάνοι και οι Βούλγαροι είναι εξοικειωμένοι με την Ελλάδα λόγω της εγγύτητας, της κοντινής απόστασης. Οι Βούλγαροι μπορούν να επισκέπτονται τη χώρα ακόμη και τα Σαββατοκύριακα.

Οι Ρουμάνοι, από την άλλη, έχουν αυξήσει τις διανυκτερεύσεις και οι διακοπές τους “αγγίζουν” τη μία εβδομάδα», εξήγησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθυντής του γραφείου ΕΟΤ που εδρεύει στο Βουκουρέστι, με αρμοδιότητα Ρουμανία, Βουλγαρία και Ουκρανία, Γιώργος Σταφυλάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Σταφυλάκη, από τα έως τώρα στοιχεία «υπήρξε ένα κύμα νέων κρατήσεων από Ρουμανία τη στιγμή που η Ελλάδα ανακοίνωσε την ημερομηνία για το άνοιγμα των συνόρων», τονίζοντας πως τα δύο προηγούμενα χρόνια (2018 και 2019) ο αριθμός των Ρουμάνων που επισκέφτηκαν τη χώρα μας άγγιζε το 1.400.000 ετησίως, παρουσιάζοντας αύξηση γύρω στο 20% σε σχέση με τα προηγούμενα έτη.

Όπως ανέφερε, ο αριθμός των τουριστών από τη Ρουμανία το 2020 θα είναι μειωμένος «γιατί η φετινή χρονιά είναι ξεχωριστή περίπτωση και δεν θα πρέπει να την συγκρίνουμε με τις προηγούμενες. Μην ξεχνάμε ότι ο κόσμος έχει πληγεί και οικονομικά, ενώ αρκετοί αισθάνθηκαν φόβο που δεν ξεπερνιέται τόσο εύκολα».

Ο κ. Σταφυλάκης είπε πως το τελευταίο διάστημα γίνονται προσπάθειες, μέσω δημοσιευμάτων που προβάλλουν τις ομορφιές και την ασφάλεια της χώρας μας, ώστε οι Βαλκάνιοι να γνωρίζουν «πως η Ελλάδα είναι ασφαλής προορισμός. Τα μέτρα υπάρχουν και τηρούνται, ενώ η χώρα έχει επανέλθει στην κανονικότητα».

«Η νοοτροπία σε Ρουμανία, Σερβία και Βουλγαρία είναι πολύ κοντά στη δική μας στις διακοπές και στον τρόπο ζωής. Θέλουν ένα αξιοπρεπές κατάλυμα, συνήθως προτιμούν 3στερα και 4στερα ξενοδοχεία για τη διαμονή τους, αλλά οικονομικά για να απολαύσουν τις διακοπές τους. Είναι πιο εξωστρεφείς και πραγματοποιούν σημαντική δαπάνη στην εστίαση.

Ξοδεύουν επίσης λεφτά στη διασκέδαση καθώς τους αρέσει η ελληνική μουσική», πρόσθεσε ο διευθυντής του γραφείου του ΕΟΤ.

Σημειώνεται πως αρκετοί εκδρομείς από Ρουμανία και Βουλγαρία έφτασαν στο τελωνείο του Προμαχώνα, αρκετές ώρες προτού ανοίξουν τα σύνορα με την Ελλάδα, με αποτέλεσμα να υπάρξει ταλαιπωρία και να σχηματιστούν ουρές.


Δεν υπάρχουν σχόλια