GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


[9+1 λάθη που κάνουμε όταν ψωνίζουμε στα σούπερ μάρκετ]

Αυτά είναι μερικά από τα βασικά λάθη, που όλοι κάνουμε σε ένα σούπερ μάρκετ, και έχουν ως αποτέλεσμα να σπαταλάμε άσκοπα χρήματα. Με...


Αυτά είναι μερικά από τα βασικά λάθη, που όλοι κάνουμε σε ένα σούπερ μάρκετ, και έχουν ως αποτέλεσμα να σπαταλάμε άσκοπα χρήματα. Με αυτό τον τρόπο παρακάτω θα τα αποφύγετε!
Αγοράσατε πάρα πολλά πράγματα που δεν χρειάζεστε πραγματικά, ενώ 7 τροφές που πουλιούνται στα σούπερ μάρκετ δεν πρέπει να τις αγοράζετε, γιατί βλάπτουν σοβαρά την υγεία. Είναι δύσκολο να το αποφύγετε αυτό και άλλα κοινά λάθη στο σούπερ μάρκετ.

Αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν:
Είναι χρήσιμο να γνωρίζετε πότε το σούπερ μάρκετ λαμβάνει νέο εμπόρευμα. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε φρέσκα είδη μανάβικου και θα έχετε περισσότερες επιλογές.

Το να γνωρίζετε πότε γίνονται οι νέες παραδόσεις: δεν είναι μόνο για να βρείτε τα πιο φρέσκα τρόφιμα. Πριν από την άφιξη των νέων προϊόντων, τα παλιά τρόφιμα συνήθως πρόκειται να λήξουν και διατίθενται προς πώληση πριν πεταχτούν. Αυτό προσφέρει μια μεγάλη ευκαιρία να αγοράσετε φθηνότερα τρόφιμα πριν από την ημερομηνία λήξης.

Και εκτός αυτού, έστω και για λίγο μετά από αυτή την ημερομηνία οι περισσότεροι των τροφίμων εξακολουθεί να είναι πολύ καλή.

Μην αγοράζετε προσυσκευασμένα φρούτα ή λαχανικά, όπου η υγρασία έχει αρχίσει να συσσωρεύεται στο εσωτερικό του πλαστικού περιτυλίγματος. Αυτό είναι ένα σημάδι ότι το προϊόν δεν είναι πια φρέσκο.

Η εμφάνιση μπορεί να είναι πολύ απατηλή με τα φρούτα και τα λαχανικά, δεδομένου ότι μπορούν να καλλιεργηθούν για να δείχνουν ελκυστικά, χωρίς να έχουν καμία γεύση. Είναι συχνά καλύτερα να μυρίσετε τα φρέσκα τρόφιμα για να πάρετε μια ιδέα αν είναι γευστικό και φρέσκο ​​ή όχι.

Το σούπερ μάρκετ είναι προσεκτικά σχεδιασμένο για να σας δελεάσει να βγείτε εκτός πορείας. Θέλουν να αγοράσετε περισσότερα από όσα χρειάζεστε, και γι “αυτό είναι πάντα προτιμότερο να γράψετε μια λίστα με ψώνια και να επιμείνετε σε αυτή.

Πολλοί από τους πειρασμούς στο σούπερ μάρκετ τοποθετούνται στο ύψος των ματιών. 
Σε αυτό το σημείο συνήθως βρίσκονται τα πιο ακριβά προϊόντα, ενώ τα λιγότερο ακριβά αποθηκεύονται σε χαμηλότερα ράφια. Έτσι, ακόμη και αν δεν είναι βολικό, αξίζει τον κόπο να ελέγξετε τι βρίσκεται εκεί κάτω.

Τα περισσότερα σούπερ μάρκετ προσφέρουν σήμερα δικά τους προϊόντα που κοστίζουν λιγότερο από τις γνωστές μάρκες. 
Η ποιότητα είναι συνήθως παρόμοια: μερικές φορές είναι και το ίδιο προϊόν, μόνο με μια διαφορετική ετικέτα. Και μπορείτε να εξοικονομήσετε έως και 70% ψωνίζοντας τέτοια προϊόντα, γι “αυτό αξίζει τον κόπο να τα δοκιμάσετε.

Παρόμοια με τα λαχανικά, το κρέας που έχει ήδη κοπεί και συσκευαστεί- και μερικές φορές επίσης μαριναριστεί – συνήθως δεν είναι τόσο φρέσκο. Αν έχετε τη δυνατότητα να αγοράσετε φρεσκοκομμένα κρέας και να το μαρινάρετε μόνοι σας, θα απολαύσετε καλύτερη ποιότητα και γεύση!

Μην πηγαίνετε για ψώνια με άδειο στομάχι! 
Αν είστε πεινασμένοι, θα αγοράσετε περισσότερα από όσα χρειάζεστε, ειδικά γλυκά και υδατάνθρακες. Αξίζει να φάτε ακόμα και ένα μικρό σνακ από πριν ώστε να μπορείτε να σκεφτείτε λογικά στο κατάστημα, και δεν θα αντιδράσετε σε πανικόβλητα μηνύματα «τάισε με» από το σώμα σας.

Στα σούπερ μάρκετ δεν προσφέρονται δωρεάν σακούλες πια. 
Η πρωτοβουλία ξεκίνησε ως ένας τρόπος για την προστασία του περιβάλλοντος, δεδομένου ότι οι μη βιοδιασπώμενες πλαστικές σακούλες αποτελούν ένα τρομακτικό ποσοστό από τα σκουπίδια που οι άνθρωποι παράγουν. Αλλά δεδομένου ότι συνήθως είναι κατασκευάζονται από παράγωγα πετρελαίου, η μη χρήση τους είναι μικρό βήμα προς τη βελτίωση της κλιματικής αλλαγής.

Όταν λοιπόν ψωνίζετε σε ένα κατάστημα, είναι έξυπνο να έχετε μερικές δικές σας σακούλες – πλαστικές ή υφασμάτινες τσάντες – μαζί σας, ώστε να τις χρησιμοποιήσετε όταν τις χρειαστείτε!


Δεν υπάρχουν σχόλια