GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


[5 Αλλαγές που μπορείς να κάνεις στο σπίτι όταν μένεις σε ενοίκιο]

Μένεις σε σπίτι με ενοίκιο και θέλεις να κάνεις μία δραστική αλλαγή στο χώρο σου; Αν θέλεις να κάνεις ανακαίνιση σπιτιού όταν μένεις ...


Μένεις σε σπίτι με ενοίκιο και θέλεις να κάνεις μία δραστική αλλαγή στο χώρο σου; Αν θέλεις να κάνεις ανακαίνιση σπιτιού όταν μένεις σε ενοίκιο, τότε οι ελευθερίες σου είναι αρκετά περιορισμένες και εξαρτώνται από τους κανονισμούς του συμβολαίου
Παρακάτω θα σου παρουσιάσουμε ποιες αλλαγές επιτρέπονται συνήθως από τους ιδιοκτήτες, ώστε να μεταμορφώσεις το χώρο σου, έτσι όπως τον είχες ονειρευτεί.

5 εργασίες για ανακαίνιση σπιτιού όταν μένεις σε ενοίκιο
Το πρώτο και κυριότερο που χρειάζεται να κάνεις πριν προχωρήσεις στις αλλαγές είναι να τις οργανώσεις και να επικοινωνήσεις με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού. Πολλοί ιδιοκτήτες είναι παραπάνω από θετικοί στο να προβείς στις αλλαγές που θέλεις και μπορεί να προσφερθούν να καλύψουν και μέρος των εξόδων, αν το δουν σαν επένδυση στο σπίτι.

Υπάρχουν όμως και οι εξαιρέσεις και γι’ αυτό θα πρέπει να σιγουρευτείς προτού προχωρήσεις σε ριζικές αλλαγές. Παρακάτω σου παρουσιάζουμε τις εργασίες που συνήθως και οι πιο απαιτητικοί ιδιοκτήτες είναι ανοιχτοί στο να γίνουν.

1. Βάψιμο σπιτιού
Μία από τις βασικές εργασίες για την ανακαίνιση σπιτιού όταν μένεις σε ενοίκιο είναι και το βάψιμο. Ειδικά αν κατοικείς πολλά χρόνια στον ίδιο χώρο, το βάψιμο σπιτιού είναι αυτονόητο ότι θα χρειαστεί. Πιάσε λοιπόν το πινέλο και άρχισε να μεταμορφώνεις το σπίτι σου. Διάλεξε τα χρώματα που θες και δώσε νέα πνοή στο χώρο σου!

Ακόμα και αν δεν μπορείς να προχωρήσεις εξ ολοκλήρου σε ανακαίνιση κουζίνας, ένα φρεσκάρισμα στο χρώμα του δωματίου θα το αλλάξει εντελώς!

2. Ταπετσαρία
Στην ίδια λογική με το βάψιμο κυμαίνεται και η τοποθέτηση ταπετσαρίας. Διάλεξε μία καλής ποιότητας ταπετσαρία που τοποθετείται και το σημαντικότερο, αφαιρείται εύκολα χωρίς να αφήνει ίχνη ή να παίρνει και κομμάτια τοίχου μαζί. Οι ταπετσαρίες είναι μία καλή και οικονομική εναλλακτική για να προσθέσεις όμορφα μοτίβα χωρίς κόπο στο χώρο σου.

3. “Καμουφλάρισμα” παλιών πλακιδίων
Τι εννοούμε με αυτό; Η αντικατάσταση πλακιδίων ίσως είναι μία εργασία που δε βρει σύμφωνο τον ιδιοκτήτη. Υπάρχει όμως λύση και είναι και οικονομική. Στην αγορά κυκλοφορούν αυτοκόλλητα πλακάκια που μοιάζουν πολύ με τα πραγματικά.

Ακόμα λοιπόν και αν δεν μπορείς να κάνεις την ανακαίνιση μπάνιου που έχεις ονειρευτεί, θα αλλάξεις τελείως το μπάνιο σου με αυτό το βήμα. Σιγουρέψου ότι το σχέδιο που θα διαλέξεις ταιριάζει στο ύφος του χώρου αλλά και ότι αφαιρείται εύκολα, χωρίς να προκαλεί φθορές.

4. Αλλαγή φωτιστικών
Άλλη μία καλή ιδέα εργασίας για ανακαίνιση σπιτιού όταν μένεις σε ενοίκιο είναι και τα φωτιστικά. Αν θες να ξεφορτωθείς τα παλιά φωτιστικά που υπάρχουν σε κάθε δωμάτιο, τότε έχεις το ελεύθερο.

Διάλεξε μοντέρνα φωτιστικά με ωραίο και ζεστό φως για να προσθέσεις ζεστασιά σε κάθε χώρο του σπιτιού σου. Καλό είναι να φυλάξεις τα παλιά φωτιστικά στο πατάρι σε περίπτωση που τα χρειαστεί ο ιδιοκτήτης.

5. Αλλαγή πόρτας με πόρτα ασφαλείας
Η συγκεκριμένη εργασία δεν αφορά μόνο το αισθητικό κομμάτι αλλά συμμετέχει και στην ασφάλεια του διαμερίσματος που κατοικείς. Κάνε τη μελέτη σου και διάλεξε την πόρτα που ταιριάζει στις ανάγκες αλλά και το ύφος του χώρου.

Ελπίζουμε να σε βοηθήσαμε με το κεφάλαιο “ιδέες για την ανακαίνιση σπιτιού όταν μένεις σε ενοίκιο”. Πάρε έμπνευση και οραματίσου το νέο σου σπίτι και άσε τα υπόλοιπα πάνω μας! Καταχώρησε την εργασία σου εντελώς δωρεάν και πάρε προσφορές για ανακαίνιση σπιτιού από εξειδικευμένους επαγγελματίες.




1 σχόλιο