GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



[Τουρκία: Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε Κωνσταντινούπολη και άλλες 46 πόλεις]

Οι τουρκικές αρχές έχουν καταστήσει υποχρεωτική τη χρήση μάσκας σε τρεις μεγάλες πόλεις της χώρας για να περιορίσουν την εξάπλωση της ...


Οι τουρκικές αρχές έχουν καταστήσει υποχρεωτική τη χρήση μάσκας σε τρεις μεγάλες πόλεις της χώρας για να περιορίσουν την εξάπλωση της COVID-19 μετά από την αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρήθηκε από την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και το άνοιγμα πολλών επιχειρήσεων.

Οι δήμαρχοι της Κωνσταντινούπολης, της Άγκυρας και της Προύσας ανακοίνωσαν την υποχρεωτική χρήση μάσκας αργά την Τετάρτη, σύμφωνα με σύσταση του επιστημονικού συμβουλίου της χώρας.

Οι μάσκες είναι πλέον υποχρεωτικές σε 47 από τις 81 τουρκικές επαρχίες και θα πρέπει να φορούνται και σε όλους τους δημόσιους χώρους, σύμφωνα με την AFP.

Παράλληλα, στην Τουρκία παρατηρείται ανοδική τάση στον ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων μετά το άνοιγμα που έγινε σε επιχειρήσεις, καφέ, εστιατόρια, γυμναστήρια, πάρκα, παραλίες και μουσεία.

Την Πέμπτη, το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε «λουκέτα» για αρκετές ώρες το Σάββατο και το επόμενο Σαββατοκύριακο σε ολόκληρη την Τουρκία, ενώ εκατομμύρια μαθητές δίνουν εξετάσεις για το γυμνάσιο και το πανεπιστήμιο.

Την ίδια στιγμή, γονείς αλλά και μερικοί μαθητές είναι ανήσυχοι από τις εξελίξεις και ζητούν την αναβολή των εξετάσεων εν μέσω της πανδημίας.

Πάντως, ο υπουργός Παιδείας είπε ότι τοποθετήθηκαν μάσκες και ανισηπτικά στα σχολεία, ενώ οι αίθουσες εξετάσεων απολυμάνθηκαν και διαρρυθμίστηκαν σύμφωνα με τους κανόνες της κοινωνικής αποστασιοποίησης.


Δεν υπάρχουν σχόλια