GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



[Ενίσχυση 31 εκατ. ευρώ για τη στήριξη της αιγοπροβατοτροφίας λόγω κορονοϊού]

Όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, ο κλάδος της αιγοπροβατοτροφίας πρόκειται να ενισχυθεί μ...


Όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, ο κλάδος της αιγοπροβατοτροφίας πρόκειται να ενισχυθεί με 31 εκατ. ευρώ, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις που άφησε πίσω της η πανδημία του κορονοϊού.

«Έπειτα από ενδελεχή έλεγχο και προκειμένου να εμπεριστατωθεί πλήρως το μέγεθος της ζημίας που έχει υποστεί ο πληγείς κλάδος της αιγοπροβατοτροφίας από τον κορονοϊό, δεσμεύσαμε ένα ιδιαιτέρως σημαντικό ποσό, το οποίο πρόκειται να κατανείμουμε με δίκαιο τρόπο στους κτηνοτρόφους μας για τη στήριξη τους», δήλωσε σχετικά ο αρμόδιος υπουργός και πρόσθεσε: «Το υπουργείο θα συνεχίσει να στηρίζει σταδιακά όλους τους κλάδους που έχουν πληγεί και να δημιουργεί τις απαραίτητες εκείνες προϋποθέσεις που θα τους επιτρέψουν να συνεχίσουν απρόσκοπτα το άκρως σημαντικό για την ελληνική οικονομία παραγωγικό τους έργο».

Η ενίσχυση για κάθε ζώο θα ανέλθει σε 4 ευρώ ανά πρόβατο ή αίγα και δικαιούχοι της ενίσχυσης καθορίζονται οι κτηνοτρόφοι που διατηρούν μονάδα, το κοπάδι της οποίας παραδίδει τουλάχιστον 100 κιλά γάλα.

Στην ενημέρωση τονίζεται ότι, στα νησιά όπου δεν λειτουργεί τυροκομική μονάδα, αίρεται η υποχρέωση παράδοσης γάλακτος.


Δεν υπάρχουν σχόλια