GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


[Σ.Πέτσας: «Από 1η Ιουλίου ανοίγει το συνοριακό πέρασμα στις Καστανιές Έβρου»]

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ανακοίνωσε πως από την...


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ανακοίνωσε πως από την 1η Ιουλίου, θα ανοίξει το συνοριακό πέρασμα στις Καστανιές Έβρου.
Πρόκειται για τους συνοριακούς σταθμούς των Ευζώνων, της Κακαβιάς, της Κρυσταλλοπηγής, του Προμαχώνα, της Νυμφαίας, των Κήπων, καθώς και των Καστανιών.

Η απόφαση αυτή, σχετίζεται με το «άνοιγμα» του ελληνικού τουρισμού, καθώς την ίδια ημέρα ξεκινούν και οι πτήσεις εξωτερικού από τις περισσότερες χώρες του πλανήτη, με εξαίρεση τις παρακάτω:

Βρετανία, Σουηδία, ΗΠΑ, Ρωσία, Ισραήλ, Κατάρ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σαουδική Αραβία και Βόρεια Μακεδονία.

Οι τουρίστες θα καταφθάνουν στην Ελλάδα χωρίς τη διενέργεια υποχρεωτικού τεστ, καθώς οι έλεγχοι θα είναι δειγματοληπτικοί, ενώ σε καραντίνα θα τίθενται μόνο όσοι αποδεικνύονται θετικοί στην COVID-19.

Από τον Φεβρουάριο ήταν κλειστές οι Καστανιές
Υπενθυμίζεται ότι το τελωνείο των Καστανιών Έβρου είχε κλείσει από τα τέλη του Φεβρουαρίου του 2020, λόγω της συγκέντρωσης χιλιάδων αλλοδαπών, στην τουρκική πλευρά των συνόρων.

Οι ελληνικές αρχές, υπό τον φόβο ενός μαζικού κύματος εισροών, αποφάσισαν να κλείσουν άμεσα τα συνοριακά περάσματα, αποτρέποντας την είσοδο στους παράνομους μετανάστες.

Μάλιστα, δεν έλειψαν και τα επεισόδια, καθώς οι ελληνικές αρχές κατήγγειλαν τη ρίψη μολότοφ και δακρυγόνων από την τουρκική πλευρά.

Μετά την αποκλιμάκωση της μεταναστευτικής πίεσης, ωστόσο, ήρθε η σειρά της πανδημίας του κορωνοϊού, η οποία ανάγκασε την Αθήνα να διατηρήσει κλειστό το τελωνείο των Καστανιών.


Δεν υπάρχουν σχόλια