GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Άμεση στήριξη των επαγγελματιών της Ξάνθης ζητά από τον δήμαρχο ο Χ. Δημαρχόπουλος

Με ανακοίνωση του ο πρώην δήμαρχος Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλος ζητά από τον δήμαρχο την άμεση εφαρμογή των μέτρων που πρότεινε η αντιπολίτ...


Με ανακοίνωση του ο πρώην δήμαρχος Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλος ζητά από τον δήμαρχο την άμεση εφαρμογή των μέτρων που πρότεινε η αντιπολίτευση για την ανακούφιση των επαγγελματιών της Ξάνθης που λόγω της πανδημίας βρίσκονται με τον την πλάτη στον τοίχο

Κύριε δήμαρχε,
Πολλές επιχειρήσεις, θα αναγκαστούν είτε να βάλουν «λουκέτο», είτε να μειώσουν προσωπικό εξαιτίας των μέτρων COVID-19, με αποτέλεσμα πολλοί συμπολίτες μας να οδηγηθούν στην ανεργία.

Επειδή το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό, είναι θέμα επιβίωσης για τα καταστήματα της πόλης, προτείναμε εδώ και πολύ καιρό μια σειρά από δεκατρία (13) μέτρα, που οφείλαμε ήδη να λάβουμε ως Δήμος.

Οι δημότες μας περνούν δύσκολα και εμείς όλοι μας, οφείλουμε να βάζουμε τα συμφέροντα των επιχειρήσεων και των δημοτών, τα συμφέροντα του Δήμου μας δηλαδή, πάνω από αγκυλώσεις ή άλλες επιδιώξεις.

Επίσης, πολύς λόγος γίνεται για τα καταστήματα εστίασης και καφέ.

Θα πρέπει να διευκολυνθεί η επαναλειτουργία των καταστημάτων με τρόπο ώστε να μη θιγεί ο ελεύθερος χώρος και προσβασιμότητα για τους πεζούς, τις μητέρες με τα παιδιά, τα άτομα με αναπηρία.

Να εξασφαλιστεί, η απλοποίηση των διαδικασιών για την ανάγκη βοήθειας των καταστημάτων όχι μόνο για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων αλλά και γιατί αυτή είναι μία ανάγκη των πολιτών, μετά το μακρύ διάστημα των περιοριστικών μέτρων.

Η επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων, δεν πρέπει να υπερβαίνει το χώρο που απαιτείται για την τοποθέτηση του αρχικού αριθμού των τραπεζοκαθισμάτων, και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να ξεπερνά το 100% της αρχικής.

Όπου η επέκταση αυτή δεν είναι εφικτή, είναι λογική η μείωση του τέλους κατάληψης, μείωση η οποία να μπορεί να είναι έως 50%.

Θα πρέπει να υπάρχει μέριμνα να μην διαταραχθεί η κοινή ησυχία με ηχεία και δυνατή μουσική έξω από τους κυρίως χώρους των καταστημάτων.

Θα πρέπει να απλοποιηθεί η διαδικασία ελέγχων και επιβολής ποινών, ώστε να μην επιχειρήσουν κάποιοι να εκμεταλλευτούν την ιδιαίτερη αυτή συνθήκη λόγω του Covid 19.

Θα πρέπει να μπορούν να χρησιμοποιηθούν τραπέζια που βρίσκονται στις ανοιγόμενες τζαμαρίες στις προσόψεις των καταστημάτων ώστε να γίνει εκμετάλλευση ακόμη περισσότερου χώρου, πάντα με απόλυτο σεβασμό στους υγειονομικούς κανόνες που προτείνει η πολιτεία.

Οι τοπικές επιχειρήσεις να λειτουργήσουν και η υγεία εργαζομένων και πελατών να διασφαλιστεί και να υπάρξει σεβασμός του συνόλου των πολιτών που πρέπει να έχουν πρόσβαση στον ελεύθερο χώρο.

Χαράλαμπος Αθ. Δημαρχόπουλος
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης
«ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ»
π. Δήμαρχος Ξάνθης


Δεν υπάρχουν σχόλια