GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Πόση ώρα μπορεί να μείνει εκτός ψυγείου το μαγειρεμένο φαγητό

Μία από τις πιο συχνές απορίες που έχουν πολλοί, ειδικά εκείνοι που έχουν ένα «κόλλημα» με το αν χαλάει το μαγειρεμένο φαγητό αν μέν...


Μία από τις πιο συχνές απορίες που έχουν πολλοί, ειδικά εκείνοι που έχουν ένα «κόλλημα» με το αν χαλάει το μαγειρεμένο φαγητό αν μένει ώρα έξω από το ψυγείο, είναι αυτή ακριβώς: πότε βάζουμε το φαγητό που μαγειρέψαμε στο ψυγείο.

Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζετε, είναι πως οι περισσότεροι μικροοργανισμοί αναπτύσσονται σε θερμοκρασίες μεταξύ 5°C και 60°C. Αυτό σημαίνει πως το μαγειρεμένο φαγητό που παραμένει σε θερμοκρασία δωματίου, είναι εκτεθειμένο και κινδυνεύει να αναπτυχθούν μικροοργανισμοί πάρα πολύ γρήγορα.

Οπότε, το μαγειρεμένο φαγητό δεν πρέπει να μείνει εκτός ψυγείου για περισσότερες από δυο ώρες. Αν η θερμοκρασία δωματίου είναι υψηλότερη από 32°C (αυτό ισχύει κυρίως τους καλοκαιρινούς και ζεστούς μήνες), τότε το φαγητό δεν πρέπει να μείνει εκτός ψυγείου για περισσότερο από 1 ώρα.

Μπαίνει, όμως, το φαγητό όταν είναι ζεστό στο ψυγείο; Κι εδώ, θέλει προσοχή. Το φαγητό, σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν θα πρέπει να μπαίνει αμέσως μετά το μαγείρεμα, διότι έτσι θα επιβαρύνει ενεργειακά το ψυγείο.

Καλό, είναι λοιπόν, να το αφήσετε να κρυώσει εντός των δύο ωρών και μετά να το βάλετε. Αν, όμως, θα πρέπει να λείψετε από το σπίτι, τότε το βάζετε στο ψυγείο, αρκεί πρώτα να τα χωρίσετε σε μικρότερα μέρη, δηλαδή σε τάπερ, ώστε να κρυώσει γρηγορότερα και να το βάλετε νωρίτερα στο ψυγείο.


Δεν υπάρχουν σχόλια