GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Δίκη Τοπαλούδη: Ομόφωνα ένοχοι οι κατηγορούμενοι

Ομόφωνα ένοχοι κρίθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο οι κατηγορούμενοι για τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.


Ομόφωνα ένοχοι κρίθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο οι κατηγορούμενοι για τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

Οι κατηγορούμενοι δεν αντέδρασαν στο άκουσμα της κρίσης των δικαστών που, στην περίπτωση που δεν τους αναγνωρίσουν ελαφρυντικά, μεταφράζεται σε ισόβια κάθειρξη.

Λίγο πριν ανέβουν στην έδρα οι δικαστές επικράτησε απόλυτη ησυχία στο ακροατήριο με τους κατηγορούμενους να οδηγούνται στο εδώλιο.

Η σιωπή «έσπασε» όταν στην αίθουσα μπήκε η εισαγγελέας, η οποία καταχειροκροτήθηκε από το κοινό.

Το δικαστήριο, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, με την απόφαση του έριξε την αυλαία της πολύκροτης υπόθεσης μετά από μια επεισοδιακή ακροαματική διαδικασία η οποία ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο.


Οι δυο βασικοί πρωταγωνιστές της υπόθεσης δεν έπεισαν
Κατά τη διάρκεια της πολύμηνης διαδικασίας ακούστηκαν οι μαρτυρίες των προσώπων που έζησαν την Ελένη αλλά και εκείνων που ερεύνησαν την αποτρόπαια δολοφονία σε μια προσπάθεια να ολοκληρωθεί το παζλ των γεγονότων της μοιραίας βραδιάς πριν από περίπου ενάμισι χρόνο, στη Ρόδο. Ωστόσο, οι δυο βασικοί πρωταγωνιστές της υπόθεσης δεν έπεισαν ότι μίλησαν την γλώσσα της αλήθειας ρίχνοντας ο ένας την ευθύνη στον άλλο και επιφυλάσσοντας για τον εαυτό τους ρόλο κομπάρσου.

Η εισαγγελέας της έδρας, με καταγωγή από τη Ρόδο, σε μια πολύ προσωπική αγόρευση που προκάλεσε αντιδράσεις, ζήτησε την ενοχή των κατηγορουμένων και δήλωσε πεπεισμένη ότι είχαν συναποφασίσει να υλοποιήσουν το εγκληματικό τους σχέδιο. «Θα βίαζαν την Ελένη και νεκρή» ανέφερε ενώ χαρακτήρισε την άτυχη φοιτήτρια «κορίτσι σύμβολο».

«Αντιστάθηκε σε αυτά τα άθλια υποκείμενα με ηρωισμό που ούτε άντρας δεν το κάνει» τόνισε και συμπλήρωσε: «Εγώ ζω με αυτή την κοπέλα. Η αλήθεια έχει ειπωθεί με χιλιάδες τρόπους όλο αυτό τον καιρό και ακούγεται σαν μια περίληψη από τα δικά μου χείλη τώρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια