GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Νεφώσεις και βροχές σήμερα Τετάρτη

Λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες, βροχές και τοπικές καταιγίδες στα βόρεια και από το μεσημέρι και στα κεντρικά ηπειρωτικά, αναμένουμ...


Λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες, βροχές και τοπικές καταιγίδες στα βόρεια και από το μεσημέρι και στα κεντρικά ηπειρωτικά, αναμένουμε σήμερα, Τετάρτη.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo.gr, για την Τετάρτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, όπου στα βόρεια και βαθμιαία στα κεντρικά θα αυξηθούν, με βροχές και τοπικές καταιγίδες στη Μακεδονία και τη Θράκη, τις θερμές ώρες της ημέρας στη Θεσσαλία και στην Ήπειρο και μετά το απόγευμα στο Βόρειο Αιγαίο και πιθανόν στην Κεντρική Στερεά περιμένουμε σήμερα Τετάρτη 6 Μαΐου 2020.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 7 έως 20 βαθμούς), 14 έως 27 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 12 έως 23 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο έως 26 βαθμούς), 15 έως 23 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 25 βαθμούς στην Κρήτη, 12 έως 23 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ, με εξαίρεση το Βορειοδυτικό Αιγαίο όπου θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση, όπου από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν σε μέτριους έως ισχυρούς 5-6 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο γενικά από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.


Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Αργά τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4, στα ανατολικά τοπικά 5 που από το απόγευμα θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων ενισχυόμενοι τη νύχτα σε 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν. Από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και τη νύχτα 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
Καιρός: Αρχικά αίθριος. Μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις που το βράδυ θα αυξηθούν. Αργά τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα βόρεια.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Στα βόρεια λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο μεμονωμένες καταιγίδες.
Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά αίθριος μετά το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Αργά τη νύχτα στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Αρχικά αίθριος. Από το μεσημέρι στα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές σταδιακά στην Θεσσαλία και τις Σποράδες ενώ το βράδυ θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά αίθριος. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και τη νύχτα στην Στερεά και την Εύβοια
θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Στα βόρεια λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Στα νότια γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα.
Άνεμοι: Στα βόρεια νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που τη νύχτα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς με τάση ενίσχυσης. Στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια