GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Δεν στέλνουν οι γονείς τα παιδιά στα σχολεία της Ξάνθης

Σύμφωνα με συζητήσεις που γίνονται μεταξύ των γονιών, είναι πολλοί αυτοί που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στα σχολεία της δευτεροβάθμια...


Σύμφωνα με συζητήσεις που γίνονται μεταξύ των γονιών, είναι πολλοί αυτοί που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και σίγουρα δεν θα τα στείλουν στα δημοτικά σχολεία.

Η φράση που ακούγεται από τους γονείς της Ξάνθης είναι για ποιο λόγο να στείλω το παιδί μου στο σχολείο; Για να παίξει το ρόλο του πειραματόζωου;

Αυτό εκτιμούμε ότι είναι απόρροια της όλης συσκότισης από την πλευρά της κυβέρνησης του θέματος κορωναιός.

Δεν μπορεί από την μία πλευρά η κυβέρνηση να κάνει κάθε απόγευμα στις 6 πλύση εγκεφάλου στην κυριολεξία, να σπέρνει τον φόβο και τον τρόμο στους πολίτες από την μία και από την άλλη να αφήνει «σάλμα» τις «ευπαθείς» κοινωνικές ομάδες και τους λαθρομετανάστες να «βοσκάνε» ελεύθερα σε όλη την επικράτεια.

Δεν γίνεται να κυνηγάς με την αστυνομία και να επιβάλλεις τσουχτερά πρόστιμα σε μεροκαματιάρηδες γιατί ξέχασαν να στείλουν sms και από την άλλη να επιτρέπεις στην «νεολαία» να καίει το σύμπαν.

Αυτή η ανακολουθία από την πλευρά της κυβέρνησης, την προσπάθεια της υπουργού παιδείας να επιβάλλει μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση εν μέσω πανδημίας από την μία, την αντίδραση των εκπαιδευτικών οι οποίοι ενώ από την μία αντιδρούν στην πρόταση της υπουργού κας Κεραμέως για την μεταρρύθμιση και τον τρόπο διδασκαλίας και από την άλλη να ζητούν προσλήψεις. Αυτά τα δύο δεν συνάδουν και είναι δείγμα ότι και οι δύο πλευρές κοιτάζουν τους εαυτούληδες τους.

Όλο αυτό το θολό κατά την δική μας γνώμη, τοπίο, πώς θα το εκλάβουν οι γονείς και θα στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο;

Ναι υπάρχει και ένας σεβαστός αριθμός γονιών που στέλνει τα παιδιά του στο σχολείο και είναι βέβαιο ότι ο φόβος είναι φωλιασμένος στην ψυχή τους μην κολλήσουν κορωναϊό, αλλά οι ανάγκες και οι περιστάσεις, όπως εργασία, έλλειψη υποστηρικτικών δομών, έλλειψη γονέων παππούδων και γιαγιάδων, αντιλαμβάνονται όλοι ότι αυτός ίσως είναι ο λόγος που σχετικά ανεβασμένο ποσοστό, γύρω στο 30% αναφέρουν πανελλαδικά οι εταιρείες που κάνουν γκάλοπ, που στέλνει τα παιδιά του στο σχολείο και είναι σχεδόν βέβαιο ότι αν δεν υπήρχαν οι προαναφερόμενοι λόγοι, ούτε αυτοί οι γονείς δεν θα έστελναν τα παιδιά τους στα σχολεία.

Ο λόγος;
Φυσικά η έλειψη σοβαρής ενημέρωσης από την πλευρά της κυβέρνησης, που δυστυχώς για τους πολίτες, έχει το βλέμμα της στις εκλογές και τον τρόπο να «πηδήξει» τον σκόπελο της απλής αναλογικής.

Όλα τα άλλα είναι «μοχαμπέτια».


Δεν υπάρχουν σχόλια