GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Τέλος στην κατακράτηση υγρών! 4 φυσικοί τρόποι να τη μειώσουμε

Υποφέρεις από κατακράτηση υγρών; Μέρα με τη μέρα το τζιν μπορεί να μην κουμπώνει και η ζυγαριά σου να σε δείχνει +2 κιλά σε ένα βράδυ;...


Υποφέρεις από κατακράτηση υγρών; Μέρα με τη μέρα το τζιν μπορεί να μην κουμπώνει και η ζυγαριά σου να σε δείχνει +2 κιλά σε ένα βράδυ; Αυτό ακριβώς το φούσκωμα είναι το βασικό σύμπτωμα της κατάστασης που συμβαίνει όταν ο οργανισμός κατακρατά υγρά στους ιστούς και το κυκλοφορικό σύστημα. Μπορεί να δημιουργήσει οίδημα στα άκρα, την κοιλιά, ακόμη και στο πρόσωπο.
Πότε μπορεί να έχεις αυξημένη κατακράτηση υγρών
Κάποιες γυναίκες παρουσιάζουν κατακράτηση πριν την περίοδο, ενώ είναι μια κατάσταση συνηθισμένη στην εγκυμοσύνη. (Εδώ όμως χρειάζεται εγρήγορση: Εάν ξαφνικά πρηστούν τα άκρα σου, πρέπει να μιλήσεις με το γιατρό γιατί μπορεί να είναι σύμπτωμα της προεκλαμψίας, μιας σοβαρής κατάστασης που χρειάζεται άμεση παρέμβαση.)
Εάν δεν είσαι φυσικά δραστήρια ή/και κάνεις καθιστική ζωή, μπορεί επίσης να έχεις κατακράτηση υγρών.

Τέλος, η κατάσταση αυτή μπορεί να συνδέεται με σοβαρά νοσήματα όπως παθήσεις των νεφρών ή καρδιακή ανεπάρκεια. Εάν παρατηρήσεις ξαφνικό ή πολύ έντονο οίδημα στα πόδια, τα χέρια ή το πρόσωπό σου, ζήτησε ιατρική συμβουλή.
Στις περισσότερες περιπτώσεις όμως, η κατακράτηση υγρών είναι μια ήπια κατάσταση και δεν σχετίζεται με κάποιο υποκείμενο νόσημα και μπορείς να την μειώσεις με μερικούς απλούς τρόπους.

Μείωσε το αλάτι στη διατροφή σου
Αυτή είναι η πιο συχνή -και άμεσα αποτελεσματική- οδηγία, αν και επιστημονικά παραμένει αμφιλεγόμενη. Αρκετές μελέτες έχουν βρει πως η αυξημένη κατανάλωση νατρίου οδηγεί σε κατακράτηση υγρών στο σώμα, καθώς τα μόριά του δεσμεύονται με μόρια νερού. Όταν μειώσεις την κατανάλωση, μειώνεται αυτόματα και η κατακράτηση.

Αύξησε την πρόσληψη μαγνησίου
Το μαγνήσιο είναι έτσι κι αλλιώς ένα πολύτιμο μέταλλο για την υγεία σου. Για την ακρίβεια, εμπλέκεται σε περισσότερες από 300 ενζυματικές αντιδράσεις που συμβάλουν στις λειτουργίες του οργανισμού. Επιπλέον, η αύξηση της πρόσληψης μαγνησίου μπορεί να συμβάλει στον περιορισμό του οιδήματος. Μελέτη βρήκε πως 200 mg μαγνησίου τη μέρα μείωσαν την κατακράτηση υγρών σε γυναίκες με προεμμηνορροϊκό σύνδρομο.
Στις καλές πηγές του μαγνησίου περιλαμβάνονται οι ξηροί καρποί, τα πλήρη σιτηρά, η μαύρη σοκολάτα και τα φυλλώδη πράσινα λαχανικά.

Αύξησε την πρόσληψη βιταμίνης Β6
Η βιταμίνη Β6 είναι σημαντική για το σχηματισμό των ερυθρών κυττάρων και επιτελεί πολλές ακόμη λειτουργίες στον οργανισμό. Έχει όμως φανεί σε μελέτες πως μειώνει την κατακράτηση υγρών σε γυναίκες με προεμμηνορροϊκό σύνδρομο.
Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Β6 είναι οι μπανάνες, οι πατάτες, τα καρύδια και το κόκκινο κρέας.

Πρόσθεσε τη διατροφή σου τροφές πλούσιες σε κάλιο
Το μέταλλο αυτό είναι σημαντικό για τη λειτουργία του οργανισμού ενώ θεωρείται ευεργετικό για την καλή υγεία της καρδιάς. Φαίνεται όμως πως το κάλιο συμβάλει στη μείωση της κατακράτησης σε δύο μόλις ημέρες, μειώνοντας τα επίπεδα του νατρίου και αυξάνοντας την παραγωγή ούρων.
Οι μπανάνες, τα αβοκάντο και οι ντομάτες είναι κάποιες από τις τροφές που είναι πλούσιες σε κάλιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια