GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ψάρεψαν έναν τεράστιο καρχαριοειδές στην Καβάλα 330 κιλών! Δεν είναι επιθετικός στους ανθρώπους

Ένα μεγάλο καρχαριοειδές, σχεδόν 330 κιλά ανέσυρε σήμερα μια μηχανότρατα ανοιχτά της Καβάλας, σύμφωνα με το tvthrakiotis.gr.


Ένα μεγάλο καρχαριοειδές, σχεδόν 330 κιλά ανέσυρε σήμερα μια μηχανότρατα ανοιχτά της Καβάλας, σύμφωνα με το tvthrakiotis.gr.

Πρόκειται πιθανώς για καρχαρία του είδους «προσκυνητής» ή «παπάς» ή «σαπουνάς» που, όπως είναι λογικό, προκάλεσε έκπληξη σε όσους το αντίκρισαν, κάνοντας, παράλληλα, αρνητική εντύπωση μόλις αναρτήθηκε διαδικτυακά.

Ο καρχαρίας «προσκυνητής» είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ζωντανό ψάρι, μετά τον φαλαινοκαρχαρία. Δεν είναι επιθετικός στους ανθρώπους.

Είναι εμπορικά σημαντικό ψάρι, ως πηγή τροφής, λαδιού από το συκώτι, πτερυγίων και ζωοτροφής. Η υπερεκμετάλλευσή του έχει μειώσει τους πληθυσμούς του.

Αυτός ο καρχαρίας είναι αξιοσημείωτος κυρίως λόγω των πρωτόγονων και σύγχρονων χαρακτηριστικών, φτάνουν σε μήκος 5,5 μέτρων και βάρος 600 κιλά. Έχει σχήμα παρόμοιο με των καρχαριών που ζούσαν στην Τριασική περίοδο, με ένα ραχιαίο πτερύγιο, κοντά στο ουριαίο πτερύγιο και έχει έξι ζεύγη από βράγχια.

Βρίσκεται σε βάθη μεγαλύτερα από 90 μέτρα και έχει καταγραφεί σε βάθος δύο χιλιομέτρων σε όλες τις τροπικές και εύκρατες θάλασσες της Γης. Λόγω της μεγάλης εξάπλωσής του η διατροφή του ποικίλει και περιλαμβάνει συνήθως μαλάκια, καρκινοειδή και άγναθα.

Αυτός ο καρχαρίας αν και μεγάλος, φαίνεται να μην έχει επιτεθεί σε ανθρώπους. Αλιεύεται για το λάδι από το συκώτι του. Το κρέας του ωμό είναι δηλητηριώδες.


Δεν υπάρχουν σχόλια