GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Πότε «τελειώνουν» τα SMS στο 13033 για έξοδο από το σπίτι

Η συζήτηση για την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων έχει φουντώσει για τα καλά με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να ανακοινώ...



Η συζήτηση για την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων έχει φουντώσει για τα καλά με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να ανακοινώνει την Τρίτη το απόγευμα ένα σταδιακό χρονοδιάγραμμα χαλάρωσης των μέτρων από τις 4 Μαΐου και σε βάθος διμήνου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας μίλησε για την επικείμενη σταδιακή άρση των μέτρων και κατέστησε σαφές ότι θα είναι σταδιακή ενώ θα υπάρχει 15ημερη επανεξέταση της κατάστασης. Όπως τόνισε και για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς θα ισχύσουν όλοι οι περιορισμοί που ισχύουν και τώρα.


Μπορεί η άρση των μέτρων να είναι προ των πυλών ωστόσο το SMS μετακίνησης στο 13033 δεν θα φύγει τόσο εύκολα από την ζωή μας.

Για την ημερομηνία ορόσημο της 4ης Μαΐου τοποθετούνται οι αλλαγές στο 13033 το οποίο φαίνεται πως θα καταργηθεί. Αυτή τη στιγμή όμως ισχύει κανονικά, όπως και οι απαγορεύσεις στις μετακινήσεις.

Όπως είχε προαναγγείλει από την Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι με το πρώτο κύμα άρσης μέτρων στις 4 Μαΐου, να σταματήσει και η υποχρέωση αποστολής γραπτού μηνύματος στο 13033 ή συμπλήρωσης του ειδικού εντύπου αιτιολόγησης μετακινήσεων. Προκειμένου όμως να μην υπάρξει μαζική έξοδος από την πρωτεύουσα σε χωριά και εξοχικά με τον κίνδυνο εξάπλωσης του κορονοϊού σε περιοχές της επαρχίας όπου δεν υπάρχουν ακόμη κρούσματα ή υπάρχουν λιγότερα κρούσματα, είναι πιθανόν σε πρώτη φάση να μην επιτρέπονται οι μετακινήσεις προς την περιφέρεια και ιδίως προς τα νησιά.



Δεν υπάρχουν σχόλια