GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Μηνύματα του υπουργού και του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη για το Πάσχα

Μήνυμα Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για το Πάσχα


Μήνυμα Υπουργού Προστασίας του Πολίτη
Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για το Πάσχα

«Ο κόσμος περνά μια μεγάλη δοκιμασία. Η πανδημία πλήττει την παγκόσμια οικονομία και δοκιμάζει τις ατομικές αντοχές των ανθρώπων.

Είμαστε έθνος καρτερικό. Από την ιστορία και τις παραδόσεις μας, ξέρουμε να αντέχουμε και να επιβιώνουμε.

Είμαστε όλοι μαζί. Συνεργαζόμαστε λαμπρά κι έτσι γίναμε το παράδειγμα στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Η αστυνομία κάνει το καθήκον της. Συνεργάζεται και προστατεύει. Αυτή είναι η δουλειά της.

Στον Έβρο και στα σύνορα, μαζί με τις Ένοπλες Δυνάμεις σταματήσαμε μια εισβολή και συνεχίζουμε να φυλάμε.

Στους δρόμους προστατεύουμε τη δημόσια υγεία και περιφρουρούμε τις περιουσίες των πολιτών.

Γυναίκες και άντρες της Αστυνομίας που κάθε μέρα με αυταπάρνηση δίνετε τις μάχες της δημοκρατίας και της πατρίδας, στον αγώνα δεν είστε μόνοι.

Οι ένστολοι συνάδελφοι του Λιμενικού, του Πυροσβεστικού και των Ενόπλων Δυνάμεων, οι αγωνιστές γιατροί και νοσηλευτές στα νοσοκομεία, όσοι εργάζονται στις υποδομές, στις δημόσιες υπηρεσίες, οι θαυμαστοί νέοι που μας προσφέρουν το ψηφιακό μέλλον, τα εκατομμύρια συμπολιτών μας που πειθαρχούν στα σπίτια είναι μαζί σας, συνεργάτες στον κοινό σκοπό.

Την πανδημία, θα την ξεπεράσουμε. Τα βάρη της θα τα σηκώσουμε τίμια και δίκαια. Μαζί!

Το Πάσχα μας θα το γιορτάσουμε. Φέτος κλεισμένοι. Αλλά υγιείς.

Σε όλες και όλους εσάς, στην Αστυνομία και στην Πυροσβεστική, στο πολιτικό προσωπικό και την Πολιτική προστασία, σε εσάς και στις οικογένειες σας που περνούν διπλά δύσκολα γιατί δεν σας βλέπουν κιόλας, εύχομαι καλό Πάσχα.

Καλό κουράγιο, υγεία και αγώνα»


Μήνυμα Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη
Ελευθέριου Οικονόμου για το Πάσχα

«Η Χώρα μας – μετά από μια μακρά περίοδο επώδυνων δοκιμασιών – βρίσκεται εκ νέου ενώπιον ενός πολυμέτωπου αγώνα.

Το ένστολο δυναμικό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη συνεχίζει, τις Άγιες ημέρες του Πάσχα, να δοκιμάζεται μακριά από τις οικογένειές του.

Δίπλα του όμως βρίσκεται υπερήφανη σύσσωμη η ελληνική κοινωνία και η πολιτεία, αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα της πολυδιάστατης αποστολής, που για μια ακόμη φορά, καλείται να φέρει εις πέρας.

Αφενός, πρωτοστατεί καθημερινά στο πεδίο, πλάι στις Ένοπλες Δυνάμεις και στο Λιμενικό Σώμα/Ελληνική Ακτοφυλακή διατηρώντας απροσπέλαστα τα σύνορα μας, τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απέναντι σε κάθε είδους απόπειρες και σχέδια επιβουλής από την Τουρκία. Σχέδια και πρακτικές που στρέφονται ενάντια σε κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου και πρακτική καλής γειτονίας.

Αφετέρου, χάρη στα τεράστια αποθέματα σθένους και στην αφοσίωση που διαθέτει, με υποδειγματική αυταπάρνηση βρίσκεται στην πρώτη γραμμή άμυνας, μαζί με το ιατρικό και υγειονομικό προσωπικό της χώρας μας στη μάχη, κατά της διασποράς του COVID-19 με αποκλειστικό γνώμονα την προάσπιση της δημόσιας υγείας για μια κοινωνία ασφαλή, ανοικτή, ευημερούσα όπως αρμόζει στη σύγχρονη δημοκρατία στην οποία ζούμε.

Σας συγχαίρουμε, σας ευχαριστούμε εκ βάθους καρδιάς και προσευχόμαστε το πνεύμα των Άγιων τούτων ημερών για όλη τη Χριστιανοσύνη να σας οπλίζει με δύναμη και να χαρίζει υγεία και ευτυχία στις οικογένειές σας.

Καλό Πάσχα.»


Δεν υπάρχουν σχόλια