GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Κορονοϊός: Τρία πράγματα που πρέπει να προσέξετε με τα ρούχα σας

Το σωστό πλύσιμο των χεριών είναι από τους βασικούς κανόνες προστασίας μας από τον κορονοϊό. Όπως επίσης, να μην αγγίζουμε το πρόσωπό ...


Το σωστό πλύσιμο των χεριών είναι από τους βασικούς κανόνες προστασίας μας από τον κορονοϊό. Όπως επίσης, να μην αγγίζουμε το πρόσωπό μας, αλλά και να τηρούμε αυστηρά τις απαραίτητες αποστάσεις από τον άλλον. Επίσης, η τακτική απολύμανση ρούχων και αντικειμένων είναι και αυτή ένα βασικό μέτρο προστασίας.

Ωστόσο, στα ρούχα και δη στο πλύσιμο και το σιδέρωμά τους, υπάρχουν κάποιες χρήσιμες συμβουλές, που θα σας προστατεύσουν καλύτερα από τον κορονοϊό.

Δείτε, λοιπόν, παρακάτω τι πρέπει να προσέξετε:

Οι θερμοκρασίες στο πλύσιμο
Αυτή την περίοδο το να πλένετε τα ρούχα στους 30 βαθμούς, δεν είναι και η καλύτερη επιλογή. Για περισσότερη ασφάλεια και για να εξαφανίσετε τυχόν σημάδια του κορονοϊού ή άλλου ιού, είναι προτιμότερο να τα πλένετε σε υψηλότερες θερμοκρασίες. Για παράδειγμα τα σκεπάσματα, τις πετσέτες και τα ρούχα που φοράτε όταν είστε εκτός σπιτιού καλό είναι τα πλένετε στους 60 βαθμούς. Και πιο τακτικά σε σχέση με πριν.

Σιδέρωμα
Η αλήθεια είναι πως πολλές νοικοκυρές αποφεύγουν να σιδερώνουν όλα τα ρούχα, μόνο εκείνα που είναι πολύ τσαλακωμένα. Γιατί, εδώ που τα λέμε, το σιδέρωμα είναι από τις δουλειές του σπιτιού που οι περισσότερες… μισούμε. Ωστόσο, τώρα με τον κορονοϊό θα πρέπει να σιδερώνετε όλα τα ρούχα.

Καθάρισμα πλυντηρίου
Αυτή την περίοδο θα πρέπει να καθαρίζετε το πλυντήριο ρούχων πιο τακτικά. Σε αυτό, όπως γνωρίζουμε συγκεντρώνονται τα βακτήρια από τα ρούχα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με μόλυνση τα ρούχα που θα βάλετε στην πλύση.

Μπορείτε, λοιπόν, να απολυμάνετε το πλυντήριο, ρίχνοντας ένα φλιτζάνι λευκό ξίδι μέσα στο κάδο του πλυντηρίου και κάνοντας έναν κύκλο πλυσίματος τουλάχιστον στους 60C


Δεν υπάρχουν σχόλια