GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Απάντηση στη ΝΟΔΕ Ξάνθης από τον ΣΥΡΙΖΑ

Δεν θα ακολουθήσουμε τη  ΝΟΔΕ  Ξάνθης στο χαρακτηριστικό, πλέον, ύφος και ήθος. Ύφος και ήθος μεταπολεμικής  ΕΡΕ.  Ύφος οξύ που επιχει...


Δεν θα ακολουθήσουμε τη ΝΟΔΕ Ξάνθης στο χαρακτηριστικό, πλέον, ύφος και ήθος. Ύφος και ήθος μεταπολεμικής ΕΡΕ. Ύφος οξύ που επιχειρεί να μεταφέρει τα φώτα από τα πραγματικά προβλήματα, στην «εξέδρα».

Οι συνθήκες απαιτούν ψυχραιμία!
Θα συμφωνήσουμε σε κάτι μαζί τους, όμως. Η κατάσταση είναι κρίσιμη και η αγωνία όλων για τη φυσική επιβίωση και για το τι θα επακολουθήσει την επόμενη μέρα είναι μεγάλη. Και επειδή ως κόμμα, μας ενδιαφέρει η ουσία κι όχι η επικοινωνία, κεντρικά και τοπικά, κρατήσαμε χαμηλούς τόνους, επιχειρώντας ν’ ασκήσουμε τον ρόλο που η Δημοκρατία επιτάσσει, στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Σε σχέση με την πρωτοφανή υγειονομική κρίση που απειλεί να μετατραπεί σε δομική κρίση όλης της κοινωνίας, ο ΣΥΡΙΖΑ υπέδειξε τις δυο κύριες προτεραιότητες απέναντι στη μάχη.

i) ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ και
ii) ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΤΟΝΩΣΗ ΤΗΣ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Οφείλουμε, πάντως, να ομολογήσουμε ότι στις «ελαττωματικές ιδέες της Αριστεράς» κατά τον υπουργό σας κ.Βορίδη, προστρέξατε στα ‘’δύσκολα.’’ Αναγνωρίσατε την αξία του δημόσιου συστήματος υγείας, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται, μόνο στα λόγια και στα κούφια χειροκροτήματα. Κι αυτό γιατί, η απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας, βρίσκεται στον ιδεολογικό πυρήνα της κυβέρνησής σας.

Να θυμίσουμε ότι η κυβέρνηση της Αριστεράς ήταν εκείνη που «υπερασπίστηκε και θωράκισε το δημόσιο σύστημα υγείας, τον κύριο πυλώνα της σημερινής μεγάλης μάχης, όταν στελέχη της σημερινής κυβέρνησης ζητούσαν ιδιωτικοποίηση δημοσίων νοσοκομείων κι απολύσεις γιατρών γιατί δήθεν «πλεόναζαν».

Απευθύνουμε, και πάλι, ένα ολόψυχο ευχαριστώ σε αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης και δηλώνουμε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει πράξει όσα πρέπει για τη θωράκιση της Δημόσιας Υγείας και την ενίσχυση του ΕΣΥ, επιδεικνύοντας επικίνδυνη ολιγωρία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει ολοκληρωμένα τις προτάσεις του για τη στήριξη του ΕΣΥ οι οποίες συνοψίζονται στα εξής:

1.Πλήρης εξοπλισμός όλων των μονάδων του ΕΣΥ με τα αναγκαία υλικά υγιεινής και προστασίας.
2. Άμεση αύξηση των διαγνωστικών τεστ για όσο το δυνατόν περισσότερους ελέγχους στον πληθυσμό.
3.Άμεση πρόσληψη επιπλέον γιατρών και όχι απλές εκκλήσεις για ένταξη εθελοντών στο σύστημα υγείας.
4.Επαναπροκήρυξη των 4.000 θέσεων που είχε προκηρύξει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (3.000 νοσηλευτών και 1.000 γιατρών) και ακυρώθηκαν από τη ΝΔ.
5. Επιτάχυνση της ανάληψης των καθηκόντων των 2.000 νοσηλευτών τα ονόματα των οποίων έχουν ανακοινωθεί ως προσληφθέντων.
Ενσωμάτωση όλων των δημόσιων δομών υγείας, δηλαδή των Κέντρων Υγείας αστικού και αγροτικού τύπου, των περιφερειακών ιατρείων και των ΤΟΜΥ, στον συνολικό σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας.
Αύξηση των κρεβατιών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Επίταξη, από τώρα, μέσω επέκτασης της υποχρεωτικής σύμβασης του ΕΟΠΥΥ με τις ιδιωτικές ΜΕΘ, για όλες τις κλίνες εντατικής θεραπείας των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων. Και φυσικά, η επίταξη λόγω της κρίσης δεν μπορεί να μεταφράζεται σε διπλασιασμό της αποζημίωσης στις ιδιωτικές κλινικές.
6. Προμήθεια εξοπλισμού για το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, ώστε να διενεργεί και αυτό ελέγχους για τον κορονοϊό.

Η δεύτερη προτεραιότητα αφορά στους εργαζόμενους και στις επιχειρήσεις. Εκατομμύρια συμπολίτες μας βρίσκονται, ξανά, αντιμέτωποι με την ανασφάλεια των χιλιάδων απολύσεων, των αναγκαστικών λουκέτων και με τη βίαιη διακοπή της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας.

Η κυβέρνησή σας, ακολουθώντας τη γραμμή του «βλέποντας και κάνοντας», ανακοινώνει αποσπασματικά μέτρα και παρεμβάσεις «που δεν επαρκούν, ούτε εμπνέουν εμπιστοσύνη για την επόμενη μέρα».

Είναι μαξιμαλισμός τα προγράμματα μεγάλης κλίμακας που έχουν εκπονήσει οι ευρωπαϊκές χώρες με μέσο όρο το 13,5% του ΑΕΠ, ενόσω η χώρας μας κυμαίνεται στο χαμηλότερο 5% της Ευρώπης; Και μάλιστα, όταν υπάρχουν δυνατότητες καθώς έχει ανασταλεί το Σύμφωνο Σταθερότητας και υπάρχει το μαξιλάρι ασφαλείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι θέμα πολιτικής βούλησης να τονωθεί άμεσα η ρευστότητα σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους, με οριζόντια εμπροσθοβαρή μέτρα έμπρακτης ενίσχυσης ΣΗΜΕΡΑ, έτσι ώστε να μπορέσει να αποφευχθεί το βάραθρο στην οικονομία ΑΥΡΙΟ.
Στο πλαίσιο αυτό το κόμμα μας έχει προχωρήσει σε ουσιαστικές προτάσεις ενίσχυσης των εργαζόμενων και των επιχειρήσεων όπως:

Πλήρης καταβολή από το κράτος μισθών και δώρου Πάσχα στους εργαζόμενους.
  1. Άρση της αναστολής των εργασιακών συμβάσεων, νομοθέτηση πλήρους απαγόρευσης απολύσεων και δυσμενούς μεταβολής σχέσεων εργασίας, με αναδρομική ισχύ από την έναρξη της κρίσης.
  2. Σταμάτημα στον «εμπαιγμό» των ελεύθερων επαγγελματιών και καταβολή μηνιαίου επιδόματος ίσου με το 1/12 της περσινής δήλωσης (με κατώτατο όριο τον βασικό μισθό) για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες.
  3. Σχεδιασμός μεγάλου προγράμματος εγγυήσεων για τις επιχειρήσεις, αντί του «απολύτως ανεπαρκούς» προγράμματος 1 δισ. (0,5% του ΑΕΠ).
  4. Παράταση τώρα της προστασίας της πρώτης κατοικίας.
  5. Καταβολή επιδόματος στα χαμηλά εισοδήματα ώστε να μπορούν να καλύψουν τις έκτακτες ανάγκες τους.

Σύμφωνα με τις συνήθειές σας, δημιουργείτε εμφυλιοπολεμικό κλίμα, κάτι στο οποίο είστε εκπαιδευμένοι. Το πράξατε με μεγάλη ομολογουμένως επιτυχία στο Μακεδονικό, στο προσφυγικό ακόμη και με τους νεκρούς στο Μάτι. Αντί λοιπόν να επιδίδεστε σε «ανένδοτους», πιέστε την κυβέρνησή σας να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της ζωής όλων των πολιτών και της κοινωνίας.
Και αντί να συντηρείτε με τη βοήθεια των ΜΜΕ μια μονόπλευρη ρητορική για την «ατομική ευθύνη των πολιτών, η οποία είναι υπαρκτή, ας αναδείξετε την κυβερνητική ευθύνη. Φανταζόμαστε ότι τα ΜΜΕ θα ΄χουν μια δυσκολία να ασχοληθούν με αυτές τις ‘’λεπτομέρειες’’ τώρα που ενισχύθηκαν με 11 εκ. διαφημιστικής δαπάνης και απαλλάχτηκαν από τη δόση των 21 εκ. που όφειλαν για φέτος. Όπως, επίσης, έχουν και μια εμμονή με την αξιωματική αντιπολίτευση την οποία είτε εξαφανίζουν, είτε της αφιερώνουν ένα ολόκληρο λεπτό στα δελτία ειδήσεων των κρατικών καναλιών!

Θα τους αναγνωρίσουμε, όμως, τη σπουδή σε ένα πράγμα. Φιλοτεχνούν μετά μανίας το προφίλ του «μεγάλου ηγέτη» για τον Πρωθυπουργό, τον Κ. Μητσοτάκη, που εσείς αποκαλέσατε «καπετάνιο». Ο λαός μας, όμως λέει ότι “ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται”. Και η φουρτούνα είναι μπροστά μας.





Δεν υπάρχουν σχόλια