GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Μεγάλοι αριθμοί μεταναστευτικών πουλιών πάνω από το Δέλτα Έβρου

Η άνοιξη φέρνει μαζί της πολλές αλλαγές στη φύση. Είναι ταυτόχρονα και η εποχή μεγάλων μετακινήσεων των πουλιών.


Η άνοιξη φέρνει μαζί της πολλές αλλαγές στη φύση. Είναι ταυτόχρονα και η εποχή μεγάλων μετακινήσεων των πουλιών.

Το Δέλτα Έβρου είναι μια πολύ σημαντική περιοχή για την μετακίνηση των πουλιών ανάμεσα στις θέσεις διαχείμασης και αναπαραγωγής. Βέβαια η σπουδαιότητα του Δέλτα σαν μια ιδιαίτερα σημαντική περιοχή για τη μετανάστευση πολλών ειδών πουλιών είναι εδώ και χρόνια γνωστή. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως η περιοχή έχει χαρακτηριστεί επίσημα σαν μεταναστευτική στενωπός για τα πουλιά.

Προς επιβεβαίωση των παραπάνω, σε πέντε ημερήσιες μετρήσεις που έγιναν από το Φορέα Διαχείρισης μέσα στην τελευταία εβδομάδα, καταγράφηκαν σημαντικοί αριθμοί διερχόμενων πουλιών από την περιοχή μας.

Περισσότεροι από 9.500 Λευκοί πελαργοί (Ciconia ciconia) και πάνω από 3.000Ροδοπελεκάνοι (Pelecanus onocrotalus) ήταν από τις σημαντικότερες καταγραφές. Ακόμα καταγράφηκαν περισσότεροι από 300 Κραυγαετοί( Clanga pomarina), 120Μαυροπελαργοί (Ciconia nigra) και μερικές δεκάδες Φιδαετοί (Circaetus gallicus).

Οι πολύ έντονοι άνεμοι που επικράτησαν πρόσφατα στην περιοχή μας, δυσκόλεψαν αρκετά τα πουλιά, τα οποία όμως παρά τις αντίξοες συνθήκες συνέχισαν με κάθε τρόπο το μακρινό τους ταξίδι.


Δεν υπάρχουν σχόλια