GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κ. Κατσιμίγας: Αναβάθμιση του ρόλου της Περιφέρειας σε θέματα πολιτικής προστασίας ή … χαρτζιλίκωμα ημετέρου;

Μεγάλη Τετάρτη πληροφορηθήκαμε για μια προκήρυξη του Περιφερειάρχη ΑΜΘ, για εκδήλωση ενδιαφέροντος πρόσληψης Περιφερειακού Συντονιστή ...


Μεγάλη Τετάρτη πληροφορηθήκαμε για μια προκήρυξη του Περιφερειάρχη ΑΜΘ, για εκδήλωση ενδιαφέροντος πρόσληψης Περιφερειακού Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας. Η πρόβλεψη για πρόσληψη μετακλητού υπαλλήλου σε θέση συντονιστή Πολιτικής Προστασίας είχε προβλεφθεί από τον Αύγουστο του 2019 με το Ν. 4623/19 “Περί κυβερνησιμότητας” και τον Δεκέμβρη της ίδιας χρονιάς καθορίστηκε η αποζημίωση του μετακλητού συντονιστή στα 450€ μηνιαίως, ποσό που θα λαμβάνει ακόμη και αν είναι συνταξιούχος, ξεκαθαρίζει με σπουδή ο νόμος.

Μέχρι σήμερα η Περιφέρειά μας δεν είχε κάνει χρήση του Νόμου, τώρα όμως, μεσούσης της υγειονομικής κρίσης, αποφάσισε να το κάνει.

Και το κάνει τη στιγμή που η κυβέρνηση επέδειξε έναν τελείως συγκεντρωτικό τρόπο διαχείρισης της πανδημίας του κορωνοϊού, υποβαθμίζοντας τελείως και αφαιρώντας κάθε ρόλο, τόσο από τις περιφερειακές υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας, όσο και από τις Δ/σεις Δημόσιας Υγείας.

Οι περιφερειακές υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας συστάθηκαν από το 2011 και στην Περιφέρειά μας εξοπλίστηκαν κατάλληλα, στελεχώθηκαν και το προσωπικό αν και περιορισμένο εκπαιδεύτηκε κατάλληλα. Πιστεύουμε ότι και στις άλλες Περιφέρειες έγινε κάτι αντίστοιχο.

Τον ρόλο του Περιφερειακού Συντονιστή τον είχε ο εκάστοτε Δ/ντης της Αυτοτελούς Δ/σης Πολιτικής Προστασίας και ήταν απευθείας υπόλογος στον Περιφερειάρχη.

Δεν έχουμε καμία προκατάληψη με τον θεσμό των μετακλητών υπαλλήλων και ούτε θα είχαμε αντίρρηση και για περισσότερες θέσεις συμβούλων της διοίκησης και με καλύτερες αποδοχές από αυτές που δίνονται σήμερα. Αλλά με τον μετακλητό Περιφερειακό Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας τα πράγματα είναι διαφορετικά:

Με 450€ το μήνα τι είδους δουλειά θα κάνει;
  • Θα προΐσταται του πολύπειρου Δ/ντη Πολιτικής Προστασίας;
  • Θα κινείται από πόλη σε πόλη και από χωριό σε χωριό (Ορμένιο – Νευροκόπι 400 χιλ.);
  • Θα έχει γνώση για όλα τα αντικείμενα που επιλαμβάνεται η Πολιτική Προστασία όπως θεομηνίες, καταστροφές, εξαφανίσεις, διασώσεις, πυρκαγιές, πλημμύρες, σεισμούς, ναυάγια, πανδημίες, κλπ;
  • Θα μεριμνά για την συντήρηση του υλικού πρώτης ανάγκης (σκηνές, κουβέρτες, φανοί κλπ);
  • Θα έχει εξειδικευμένες γνώσεις διαχείρισης πλημμυρών, δηλαδή υδραυλικής μηχανικής;
  • Θα συνομιλεί με διπλωμάτες και αρμόδιους γειτονικών χωρών για διακρατικά ζητήματα κυρίως πλημμυρών, οι οποίοι έχουν τις πάγιες θέσεις και απόψεις τους και χρειάζονται ειδικούς χειρισμούς;
  • Θα γνωρίζει από συστήματα GIS;
  • Θα έχει εμπειρία δασικών πυρκαγιών;
  • Θα έχει εμπειρία για τους τρόπους διάσωσης σε θάλασσα και βουνό;
  • Θα είναι παντογνώστης με 450€ το μήνα.


Που ήταν κρυμμένος μέχρι τώρα;
Ή μήπως θα είναι κάποιος απόστρατος των ενόπλων δυνάμεων, σωμάτων ασφαλείας ή Πυροσβεστικής, ο οποίος θα αυξήσει τη συνταξούλα του ως αντάλλαγμα των προσφερθέντων υπηρεσιών του προς την Παράταξη του Περιφερειάρχη κατά την τελευταία εκλογική διαδικασία; Αποτυχών υποψήφιος ή κάτι σχετικό; Αναμένουμε να δούμε ποιος θα κληθεί μας “σώσει” με 450€ το μήνα…

Σε κάθε περίπτωση, αυτός που πρόκειται να προσληφθεί με αποκλειστική απόφαση του Περιφερειάρχη και με ελάχιστα προβλεπόμενα τυπικά προσόντα, το καλύτερο που έχει να κάνει είναι, να περιοριστεί στο χαρτζιλίκι του, γιατί αν αναμιχθεί και αποφασίζει στα θέματα Πολιτικής Προστασίας, με τις τόσο περίπλοκες και περίεργες πολλές φορές καταστάσεις που καλείται να αντιμετωπίσει, μάλλον θα τα κάνει …μαντάρα.

Με αυτά τα …πράγματα δεν παίζουμε!
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ & ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!



Δεν υπάρχουν σχόλια