GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Περιοδεία του βουλευτή Α΄Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ Γιάννη Δελή στην Ξάνθη

Συναντήσεις με τη Διοικήτρια και τα σωματεία των γιατρών και των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης και με αντιπροσωπεία τ...


Συναντήσεις με τη Διοικήτρια και τα σωματεία των γιατρών και των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης και με αντιπροσωπεία της δημοτικής αρχής Μύκης είχε κλιμάκιο της Κομματικής Οργάνωσης Ξάνθης του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ Γιάννη Δελή.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης αναδείχτηκαν οι διαχρονικές ελλείψεις προσωπικού που υπάρχουν και η σημασία της πλήρους στελέχωσης με όλο το απαραίτητο ιατρονοσηλευτικό και υπόλοιπο προσωπικό με μόνιμη σχέση εργασίας. Αυτή τη στιγμή με βάση τα οργανογράμματα με μόνιμο προσωπικό καλύπτεται περίπου το 60% των γιατρών (75% με τους επικουρικούς) και το 75% του νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ στις υπόλοιπες ειδικότητες κυριαρχούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και οι εργολαβίες. Άλλωστε η ύπαρξη μόνιμου προσωπικού είναι απαραίτητη και για τη λειτουργία νέων ΜΕΘ αλλά και του μηχανήματος PCR για την πραγματοποίηση των τεστ στο νοσοκομείο.


Επίσης αναδείχτηκε η ανάγκη στις συνθήκες πανδημίας να υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός όπου πέρα από την επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας θα ενταχτούν υποχρεωτικά οι έμπειροι ιδιώτες γιατροί, ιδιαίτερα των ειδικοτήτων πρώτης γραμμής, στο σχέδιο ενίσχυσης των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας και όχι να υπάρχουν λύσεις εμβαλωματικές με μετακίνηση γιατρών από το ένα Νοσοκομείο ή Κέντρο Υγείας στο άλλο. Ιδιαίτερη είναι η σημασία των μέσων ατομικής προστασίας για τη διασφάλιση της υγείας του υγειονομικού προσωπικού σε όλα τα τμήματα και τα οποία πρέπει να μη δίνονται με φειδώ. Τέλος είναι πολύ σημαντική η διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των υγειονομικών αυτήν την περίοδο (π.χ. χορήγηση προβλεπόμενων αδειών) και η ένταξη των εργαζομένων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.


Στη συνάντηση με την αντιπροσωπεία της δημοτικής αρχής Μύκης (o δήμαρχος δεν μπόρεσε να είναι λόγω έκτακτης ανειλημμένης υποχρέωσης) αναδείχτηκε το οξυμένο πρόβλημα με τη μη λειτουργία σε 24ωρη βάση του ασθενοφόρου λόγω έλλειψης οδηγού και η υποστελέχωση του δήμου, καθώς υπάρχουν μόνο 35 δημοτικοί υπάλληλοι (50% του οργανογράμματος) σε έναν ορεινό δήμο με περίπου 16.000 μόνιμους κατοίκους. Το επόμενο διάστημα με κρατική χρηματοδότηση πρέπει να προχωρήσουν έργα που έχουν να κάνουν με ζητήματα υγιεινής, όπως αυτά για την επίλυση της λειψυδρίας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και αποχετευτικών και βιολογικών καθαρισμών σε χωριά, όπως ο Κένταυρος. Τέλος, αναδείχτηκε το μεγάλο πρόβλημα της εργασίας χιλιάδων κατοίκων του δήμου σε βαριές και ανθυγιεινές εργασίες στο εξωτερικό, πολλές φορές με κουτσουρεμένα ασφαλιστικά δικαιώματα με βάση τις ευρωενωσιακές οδηγίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια