GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


#ΜένωΑφωνος!!!

Αγαπητέ κε Αρχισυντάκτα,


Αγαπητέ κε Αρχισυντάκτα,
Διάβασα με πολλή προσοχή το σχόλιο της 25ης Απριλίου 2020 που φιλοξενείται στην ηλεκτρονική εφημερίδα σας ThrakiToday.com και που υπογράφεται με το ευφυές ψευδώνυμο «Μένω Άφωνος»: «Και η μεγάλη πλάκα είναι ότι όλος ο Δήμος είναι 2 άτομα ο κ. Τσέπελης και ο κ. Φανουράκης οι οποίοι πιστεύω θα τερματίσουν αήττητοι από την αντιπολίτευση χωρίς να είμαι σίγουρος όμως το τι θα γίνει στις επόμενες εκλογές!».

Εγώ θα διαφοροποιηθώ λιγάκι σε σχέση με τον αγαπητό σχολιαστή ως προς το πρώτο σκέλος της εκτίμησής του. Από τα μέχρι τώρα δείγματα αναφοράς παρουσιών, εισηγήσεων, αποφάσεων και υπογραφών ο Δήμος είναι σχεδόν αποκλειστικά ο κ. Φανουράκης με τον κ. Δήμαρχο να στέργει πατρικά το έργο του. Κανείς πλέον στην πόλη δεν αμφισβητεί τις ικανότητές του να συλλαμβάνει, να οργανώνει και να εκτελεί οποιαδήποτε πρωτοβουλία εκπορεύεται από το Δήμο Ξάνθης.

Ο χώρος στον οποίο ανήκω, η Δημοτική Παράταξη «Αγάπη για την Ξάνθη μας», επιλέγει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός έναντι της συμπύκνωσης εξουσίας. Θεωρούμε ιδιαίτερα προβληματική την οικοδόμηση του μέλλοντος του Δήμου Ξάνθης σε ένα, δύο ή το πολύ-πολύ σε λίγα άτομα.


Δυστυχώς ο μέχρι τώρα τρόπος άσκησης της εξουσίας, η οποία φαίνεται να επηρεάζεται ετεροβαρώς, δε δίνει κανένα περιθώριο σύγκλισης έστω και σε απλά και προφανή ζητήματα. Ακόμη και πρωτοβουλίες που θα μπορούσε κανείς να επικροτήσει, δοκιμάστηκαν επικοινωνιακά προκαλώντας αντικρουόμενα αισθήματα.

Αυτός είναι και ο λόγος που η παράταξη του Δημάρχου και η δική μας παράταξη αφίστανται: ο διαφορετικός κώδικας. Μιλάμε λοιπόν διαφορετική γλώσσα και σκεφτόμαστε με διαφορετική λογική. Η δική μας γλώσσα εκφράζει το «κάνε κάτι γιατί το πιστεύεις και μη το διατυμπανίζεις». Η δική μας λογική κινείται και υπερασπίζει την ελευθερία του συνανθρώπου, ελευθερία να σκέφτεται και να αποφασίζει χωρίς βάρη και στρεβλώσεις.

Η ελευθερία του συνανθρώπου είναι δύσκολο να γίνει αποδεκτή και ακόμη πιο δύσκολο να τύχει υπεράσπισης στον πυρήνα της ουσίας της. Κι αυτό διότι για να την υπερασπιστεί κάποιος πρέπει να δεχθεί περιορισμούς στη δική του ελευθερία, απομυθοποιώντας κυρίως το προσωπικό αλάθητό του. Όμως στα πλαίσια αυτά χωράει η συζήτηση και ιδιαίτερα η γόνιμη, χωρίς παρωπίδες, χωρίς εμπάθειες και χωρίς προσχήματα.

Από την άλλη και η Αντιπολίτευση στο σύνολό της πρέπει να σταθεί βοηθός του πολίτη. Η γνώμη μας είναι και εκεί να είμαστε όσο το δυνατόν πιο κοντά στις αρχές μας, σε αυτά που προβάλλαμε στους πολίτες για να μας ψηφίσουν. Ας μην ξεχνούμε ότι δεν εκλεχτήκαμε για να ενισχύσουμε το προσωπικό μας κύρος ή τα κομματικά μας ερείσματα, αλλά γιατί ο πολίτης πίστεψε ότι η παρουσία μας στα Δημοτικά έδρανα θα είναι χρήσιμη.
Σε αυτόν θα λογοδοτήσουμε στο τέλος. Όλοι.

Βασίλης Παπαδόπουλος




Δεν υπάρχουν σχόλια