GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



ΛΥΡΑΤΖΗΣ ΣΕ ΤΣΕΠΕΛΗ: Αγόρασε προϊόντα από τους παραγωγούς και μοίρασέ τα σε πολύτεκνους και τρίτεκνους!

Αίτηση δημοτικής παράταξης ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ με την διαδικασία του κατεπείγοντος για το θέμα της λαϊκής αγοράς και την εξόντωση των παραγωγών...


Αίτηση δημοτικής παράταξης ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ με την διαδικασία του κατεπείγοντος για το θέμα της λαϊκής αγοράς και την εξόντωση των παραγωγών λόγω του Κορνωνοϊου!

Την παρέμβαση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ Πασχάλη Λύρατζη, προκάλεσε η τραγική θέση στην οποία έχουν περιέλθει πλέον οι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων στους οποίους απαγορεύτηκε να πουλάνε στις λαϊκές των Δήμων του Νομού Ξάνθης, με αποτέλεσμα να αναγκάζουν να πουλάνε την παραγωγή τους, αφού εδώ και ένα μήνα περίπου δεν έχει γίνει παζάρι!
Με επιστολή του στον Δήμαρχο Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη αλλά και επιστολή του στον Πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης Γιάννη Μπούτο ο Πασχάλης Λύρατζης ζητεί από το Δήμο Ξάνθης να αγοράσει τα προϊόντα από τους παραγωγούς και να τα μοιράσει σε πολύτεκνους και τρίτεκνους!
Ιδού η επιστολή:

ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ –ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΛΥΡΑΤΖΗΣ
ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΘΕΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ
ΠΡΟΣ
Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, κ. Ιωάννη Μπούτο
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Δήμαρχο Ξάνθης

Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,
Εδώ και ένα μήνα περίπου δεν διεξάγεται η λαϊκή αγορά στον Δήμος της Ξάνθης λόγο μέτρων αποφυγής διασποράς του covid-19, μέτρων σωστών κατά την άποψή μας.
Ήδη η Κυβέρνηση παίρνει μέτρα ανακούφισης για αρκετούς επαγγελματίες. Υπάρχουν όμως οι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων της περιοχής μας που δυστυχώς αναγκάζονται να πετούν την παραγωγή τους, από την στιγμή που δεν μπορούν να την διαθέσουν στην εδώ και χρόνια καθιερωμένη Λαϊκή αγορά του Σαββάτου. Προτείνουμε λοιπόν στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο με την διαδικασία του κατεπείγοντος ΣΥΖΗΤΗΣΗ με ΘΕΜΑ: «ΑΓΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΞΑΝΘΗΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΙΣΟΠΟΣΗΣ ΑΞΙΑΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ».

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι:
-να ενισχυθούν ποιοτικά και ποσοτικά με τα φρέσκα τοπικά προϊόντα οι δικαιούχοι του προγράμματος της σίτισης,
-να διανεμηθεί μέρος των προϊόντων σε πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες και
-να μειωθεί, στο πλαίσιο του ανθρωπίνως δυνατού, η απώλεια εισοδήματος των παραγωγών λόγω της απαγόρευσης λειτουργίας των λαϊκών αγορών σαν μέτρο πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

ΞΑΝΘΗ 9-4-2020
ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ
Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΛΥΡΑΤΖΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ
ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΑΠΑ ΣΟΦΙΑ, ΚΑΦΦΕΤΖΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια