GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Άναμμα κεριών στα κοιμητήρια του Δ. Ξάνθης

Αγαπητέ κ. Δήμαρχε,


Αγαπητέ κ. Δήμαρχε,
πληροφορήθηκα από δημοσίευμα στον ηλεκτρονικό τύπο, ότι τη Μ. Παρασκευή ο Δήμος Ξάνθης πρόκειται να προβεί σε άναμμα 6.000 καντηλιών των κοιμητηρίων Ξάνθης.

Σύμφωνα με την υπ' αριθμ. ΜΠρΑθ 3351/2014 Απόφαση
Δυνατότητα απόκτησης από ιδιώτη ειδικού δικαιώματος επί ορισμένου χώρου ταφής η παραχώρηση του οποίου εκ μέρους του Δήμου [ως φορέως δημόσιας εξουσίας] αποτελεί διοικητικής φύσεως παραχώρηση χρήσεως δημοτικού πράγματος με μονομερή, εκτελεστή, διοικητική πράξη, το δε εξ αυτής απορρέον δικαίωμα πέραν του ότι διέπεται από τις ειδικές διατάξεις της διοικητικής νομοθεσίας προστατεύεται ως ενοχικό και κατά τις διατάξεις του ιδιωτικού δικαίου για αυτό και δύναται να αποτελέσει αντικείμενο αναγνωριστικής αγωγής, όπως και η προσβολή αυτού, ο δε δικαιούχος του τάφου ως κάτοχος δικαιούται να ασκήσει κατά παντός τρίτου τις αγωγές περί νομής κατά δε του Δήμου η Κοινότητας τις αγωγές της μεταξύ τους συμβατικής σχέσης.

Πρόκειται για ιδιόρρυθμο δικαίωμα διφυούς φύσης μετέχοντος τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού δικαίου και περιεχόμενο έχει την φυσική εξουσία κατοχής η οιονεί κατοχή του ορισμένου χώρου για την κατά τον προορισμό του χρήση ως χώρου ταφής.

Συνεπώς σε περίπτωση που το δημοσίευμα αυτό αληθεύει, κι επειδή για την ενέργειά σας αυτή ουδέποτε έχουν ενημερωθεί γραπτώς ή με άλλον τρόπο οι πολίτες-δικαιούχοι και κάτοχοι των τάφων, για το άναμμα κεριού σε οικογενειακούς τους τάφους, ώστε να συναινέσουν θετικά, σας ενημερώνω ότι αυτή η ενέργειά σας είναι παράνομη και μη αποδεκτή από πολλούς πολίτες και οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια, θα προκαλέσει πιθανές νομικές διώξεις σε βάρος σας και κατά παντός συνεργού υπαλλήλου σας.

Η προσωπική ανάγκη του κάθε πολίτη για να ανάψει το καντήλι του οικείου του, δεν είναι αντικείμενο της προσωπικής σας πολιτικής σκοπιμότητας και δεν σας την εκχωρούμε.
Η παρούσα κοινοποιείται στα ΜΜΕ και εφόσον δεν εισακουστώ και στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης
.
Δικαστής Τρέντ


Δεν υπάρχουν σχόλια