GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Πανσπουδαστική Δ.Π.Θ.: Αντιδράσεις για τη μη ανέγερση φοιτητικών εστιών στην Ορεστιάδα

Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε ότι στην πρόταση της Συγκλήτου του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης για την ανέγερση νέων φοιτητικών εστιών ...


Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε ότι στην πρόταση της Συγκλήτου του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης για την ανέγερση νέων φοιτητικών εστιών και άλλων πολυχώρων στο ΔΠΘ, δεν περιλαμβάνεται η Ορεστιάδα. Ο σχεδιασμός τους περιλαμβάνει νέες εστίες και άλλες υποδομές σε Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή και Ξάνθη.

Επίσης με προβληματισμό διαβάσαμε ότι η ανέγερση των νέων φοιτητικών εστιών έρχεται με τη μέθοδο ΣΔΙΤ. Με λίγα λόγια έπειτα από πρόταση της Συγκλήτου του ΔΠΘ και την έγκριση της κυβέρνησης της ΝΔ, η φοιτητική μέριμνα περνά στα χέρια των επιχειρηματιών. Η πείρα όμως που υπάρχει εκεί που εφαρμόζονται συμπράξεις με ιδιώτες είναι μεγάλη. Η είσοδος των ιδιωτών στη φοιτητική μέριμνα σημαίνει μετακύλιση του κόστους στους φοιτητές, οι οποίοι μαζί με τις οικογένειες τους θα πληρώσουν για άλλη μια φορά τα σπασμένα.

Ύστερα από αυτή την εξέλιξη οι εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αγροτικής Ανάπτυξης, προτείναμε την διεξαγωγή Δ.Σ. διαδικτυακά, όπου και συμφωνήθηκε για την Πέμπτη 16 Απρίλη για να πάρει απόφαση ο Σύλλογος Φοιτητών. Η παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ προβάλλοντας αστείες δικαιολογίες και εμπόδια όπως η έλλειψη σφραγίδας, αρνήθηκε να παρθεί απόφαση του Συλλόγου. Στην πραγματικότητα ούτε οι εκπρόσωποί της δε θα συμμετείχαν στη συνεδρίαση και έτσι αυτή αναβλήθηκε για το Σάββατο 18 Απρίλη. Τότε μας ενημέρωσαν ότι δεν δέχονται να γίνει Δ.Σ. παρά μόνο να βγει διαπαραταξιακή ανακοίνωση!!!

Την ίδια ώρα που δεκάδες σύλλογοι συνεδριάζουν και παίρνουν αποφάσεις και δράσεις μέσα σ’ αυτές τις αντίξοες συνθήκες στο ΔΠΘ αλλά και σε όλη τη χώρα, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ορεστιάδας, αξιοποιώντας την αυτοδυναμία που έχει στις έδρες του ΔΣ, καθιστά τον Σύλλογο Φοιτητών, που θα έπρεπε να πρωτοστατήσει στο ζήτημα αυτό, ανενεργό. Επιδιώκει να μην βγάζει τσιμουδιά και να μην παίρνει θέση σε μια τόσο σοβαρή εξέλιξη. Να τι Συλλόγους θέλουν λοιπόν…Συλλόγους σφραγίδες…

Ως ΠΚΣ μέσα από ανακοινώσεις μας, τοποθετήσεις και προτάσεις στα Δ.Σ, στις Γενικές Συνελεύσεις, με πρωτοβουλίες και δράσεις μας όλο το προηγούμενο διάστημα, είχαμε αναδείξει και επισημάνει στους αρμόδιους αλλά και στην τοπική κοινωνία, ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην Ορεστιάδα με τον αριθμό των εστιών που υπάρχουν, που καλύπτουν ελάχιστο ποσοστό των φοιτητών.

Θεωρούμε ότι έστω και τώρα, θα πρέπει να συμπεριληφθεί και η Ορεστιάδα στην δημιουργία εστιών με αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση, χωρίς ΣΔΙΤ και χωρίς καμία επιχειρηματική δράση σ’ αυτές. Να δημιουργηθούν εστίες και να αξιοποιηθούν χώροι που ανήκουν στη Σχολή που κυριολεκτικά ρημάζουν π.χ. κτήριο “Δήμητρα”, χώροι πλησίον Σχολής κ.α. είτε για εκπαιδευτικούς λόγους είτε για δομές φοιτητικής μέριμνας.

Ταυτόχρονα καλούμε τους φοιτητές να απομονώσουν τη κυβερνητική παράταξη στη σχολή που μας θέλει χειροκροτητές και τον Σύλλογο αδρανή και αμέτοχο!

Οι φοιτητές θα τους κάνουν πέρα! Ο Σύλλογος μας θα ζωντανέψει, θα δυναμώσει, θα γίνει αληθινός υπερασπιστής των δικαιωμάτων των φοιτητών και όχι υπερασπιστής των κυβερνήσεων!


Δεν υπάρχουν σχόλια