GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Κορονοϊός: 136 οι νεκροί στην Ελλάδα, 2 θάνατοι σε ένα 24ωρο – 17 νέα κρούσματα, 2.534 σύνολο

Τους 136 έφτασαν τα θύματα του κορονοϊού στην Ελλάδα καθώς σήμερα ανακοινώθηκαν 2 νέοι θάνατοι. Σύμφωνα με την ενημέρωση του Σωτήρη Τσ...


Τους 136 έφτασαν τα θύματα του κορονοϊού στην Ελλάδα καθώς σήμερα ανακοινώθηκαν 2 νέοι θάνατοι. Σύμφωνα με την ενημέρωση του Σωτήρη Τσιόδρα τα κρούσματα του ιού στην Ελλάδα φτάνουν τα 2.534, μιας και ανακοινώθηκαν 17 νέες περιπτώσεις του κορονοϊού.

Στην ίδια ενημέρωση ανακοινώθηκε ότι οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ είναι 43.

Βήμα – βήμα οι επόμενες μέρες: Πώς θα ανοίξουν καταστήματα
Σε επιμέρους στοχευμένες διαδοχικές φάσεις που εκτείνονται χρονικά έως τον Ιούνιο θα ξεδιπλωθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, μετά την άρση των πρώτων περιοριστικών μέτρων που λήφθηκαν λόγω κορονοϊού.

Όπως ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κανόνας θα είναι τα στάδια άρσης των περιοριστικών μέτρων να απέχουν χρονικά μεταξύ τους, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να αξιολογείται συνεχώς η εξέλιξη της πανδημίας.

Αρχικά θα ανοίξουν τα κομμωτήρια, οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και προσωπικής υγιεινής, με συγκεκριμένους κανόνες σχετικά με την εξυπηρέτηση του κοινού, όπως εξήγησε ο Στέλιος Πέτσας.


Στη συνέχεια θα ανοίξουν σταδιακά – και σε εύλογη χρονική απόσταση μεταξύ τους – οι βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Σε επόμενη φάση θα ανοίξουν οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις, οι επιχειρήσεις εστίασης, πάντοτε υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και εφόσον εξελίσσεται ομαλά η υγεία του πληθυσμού.

Ανοιχτές θα είναι και οι εκκλησίες για ατομική λατρεία από τα πρώτα βήματα της αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων, ενώ σε επόμενο στάδιο, οι χώροι λατρείας θα ανοίξουν, με συγκεκριμένους κανόνες και μέτρα προστασίας, τις λειτουργίες τους και για το ποίμνιο.

Εν συνεχεία, θα ανοίξουν οι ξενοδοχειακές μονάδες αρχικά 12μηνης διάρκειας και – αφού διευθετηθεί και το θέμα των μεταφορών – και τα εποχικά τουριστικά καταλύματα από τέλος Ιουνίου-αρχές Ιουλίου.

Η Πρωτομαγιά και το μήνυμα Μητσοτάκη
Σε ό,τι αφορά την Πρωτομαγιά, ο κ. Πέτσας είπε πως οι συμβολικοί εορτασμοί, με τήρηση κανόνων και αποστάσεων, μεταφέρονται για το πρώτο Σάββατο μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, δηλαδή για τις 9 Μαΐου. «Προσβλέπουμε ότι όλα τα σωματεία των εργαζομένων, όλων των βαθμίδων, αλλά και όλες οι πολιτικές δυνάμεις, θα αναγνωρίσουν με τη στάση τους ότι φέτος είναι αλλιώς. Όπως το Πάσχα, έτσι και η Πρωτομαγιά» τόνισε χαρακτηριστικά.

Αύριο στις 6 το απόγευμα θα γίνουν οι ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και θα ακολουθήσει αμέσως μετά παρουσίαση των πτυχών του σχεδίου από τους αρμόδιους υπουργούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια