GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ: ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟY ΕΒΕ ΞΑΝΘΗΣ

Πριν λίγες μέρες πάρθηκε απόφαση από την ΔΕΥΑΞ για επανασύνδεση του νερού σε όσα σπίτια είχε κοπεί.Πιστεύουμε πως πέρα από την ουσιασ...


Πριν λίγες μέρες πάρθηκε απόφαση από την ΔΕΥΑΞ για επανασύνδεση του νερού σε όσα σπίτια είχε κοπεί.Πιστεύουμε πως πέρα από την ουσιαστική υλοποίηση του μέτρου (δηλαδή πραγματικά να μην υπάρχει ούτε ένα σπίτι στην Ξάνθη χωρίς νερό) αντίστοιχο μέτρο πρέπει να παρθεί για το ηλεκτρικό ρεύμα.Είναι γνωστό ότι υπάρχουν συνάνθρωποί μας που ζουν σε σπίτια χωρίς ρεύμα.Τα μέτρα της κυβέρνησης και η πολυσυζητημένη «κοινωνική ευθύνη» εταιριών όπως η ΔΕΗ ΑΕ δεν λένε κουβέντα για την ανάγκη ειδικά ΣΗΜΕΡΑ να μη μείνει ούτε σπίτι χωρίς ρεύμα,ενώ διαφημίζουν ελαφρύνσεις σε λογαριασμούς σε καμιά περίπτωση δεν μιλάνε για επανασύνδεση ΕΔΩ και ΤΩΡΑ όλων των κομμένων παροχών ρεύματος.

Σε κάθε περίπτωση απαιτείται εδώ και τώρα να υπάρξει υπουργική απόφαση, ή του δημοτικού συμβουλίου για να γίνει άμεσα επανασύνδεση ρεύματος στις πρώτες κατοικίες ανθρώπων που καλούνται να μείνουν σπίτι χωρίς φως, δυνατότητα συντήρησης τροφίμων, θέρμανσης, ατομικής υγιεινής, επικοινωνίας, ανεξάρτητα των οφειλών τους.

Γνωρίζουμε πως και στο νομό μας συνάδελφοί μας βούλιαξαν στη δίνη της κρίσης και της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων.Απαιτείται να παρθούν μέτρα που θα εξασφαλίζουν όλους όσοι βρίσκονται σε ιδιαίτερες συνθήκες λόγω της μακροχρόνιας αντιλαϊκής πολιτικής που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις στη διάρκεια της κρίσης και μετά.Πολιτική που συνεχίζεται σήμερα όπως είδαμε με τις απλόχερες παροχές που δίνουν στις τράπεζες και τους μονοπωλιακούς ομίλους σε αντίθεση με τα ψίχουλα για τους αυτοαπασχολούμενους που ακόμα κι αυτά να δούμε πότε θα δοθούν μιας και η πλατφόρμα που ήταν να ανοίξει σήμερα ακόμα δεν άνοιξε.Πέρα από το αυτονόητο επίδομα των 800 ευρώ, που πρέπει να δοθεί άμεσα σε όλους όσοι το έχουν πραγματικά ανάγκη, είναι ζωτικής σημασίας να παρθούν κι άλλα επιπρόσθετα μέτρα.Εδώ και τώρα να επανενταχθούν οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικροί ΕΒΕ στο αφορολόγητο,να ανασταλούν για όλους οι δανειακές υποχρεώσεις και ρυθμίσεις προς τις τράπεζες χωρίς τόκους και πρόστιμα.Να ανασταλεί κάθε φορολογική υποχρέωση για τους επόμενους έξι μήνες, να καταργηθούν ο ΕΝΦΙΑ και το τέλος επιτηδεύματος. Η κυβέρνηση να απαγορεύσει κάθε μέτρο αναγκαστικής είσπραξης για χρέη προς το Δημόσιο και τους ιδιώτες, όπως κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών.Να μπει φρένο σε όλες τις διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.Να προστατευθεί η επαγγελματική στέγη για διάστημα 6 μηνών σε περίπτωση μη πληρωμής μισθωμάτων στους εκμισθωτές. Τα μέτρα εντατικοποίησης της ατομικής υγιεινής όπως σωστά ζητούνται και πρέπει σχολαστικά να τηρούνται απαιτούν να υπάρχει φως και νερό στο σπίτι κάθε οικογένειας.

Ταυτόχρονα όμως όσο απαραίτητα είναι άλλο τόσο ανίκανα είναι για να αντιμετωπίσουν από μόνα τους τη κατάσταση. Η πραγματοποίηση από την κυβέρνηση των αιτημάτων των υγειονομικών που ζητάνε το αυτονόητο, τα όπλα για να πάνε στον πόλεμο, πρέπει να γίνει ΤΩΡΑ και χρειάζεται ΟΛΟΙ να μη μείνουμε σιωπηλοί αλλά να τα διεκδικήσουμε:

Επίταξη των υποδομών υγείας του ιδιωτικού τομέα (π.χ. ΜΕΘ, διαγνωστικά που κάνουν το τεστ, κα) για να μπορέσει να ανταπεξέλθει το σύστημα υγείας. Το ίδιο να γίνει και με τους ιδιώτες γιατρούς που είναι επί το πλείστον έμπειροι επιστήμονες. Να ενταχθούν στο δημόσιο σύστημα Υγείας και με κρατική ευθύνη και χωρίς πληρωμή των ασθενών να αναλάβουν την εξέταση, συνταγογράφηση, θεραπεία.

Άμεσα χωρίς άλλη καθυστέρηση να προσληφθεί το αναγκαίο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό για να λειτουργήσει το σύνολο των κλειστών κρεβατιών ΜΕΘ.

Να εξασφαλιστεί ο κατάλληλος εξοπλισμός των ΜΕΘ ώστε να πληρούν τις σύγχρονες προδιαγραφές και να μπορούν να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες νοσηλείας των ασθενών με κορονοϊό (αναπνευστήρες για μηχανικό αερισμό αυξημένων, κλπ.).

Να εξασφαλιστεί επάρκεια σε ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό του υγειονομικού προσωπικού (μάσκες, πλαστικά γυαλιά χειρουργείου μιας χρήσης, αδιάβροχες φόρμες μιας χρήσης κλπ.).

Άμεση στελέχωση με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό των νοσοκομείων, με προτεραιότητα τα Τ.Ε.Π και τις Μ.Ε.Θ αλλά και των δομών Π.Φ.Υ ώστε να εξασφαλιστεί η 24ωρη λειτουργία τους και να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία.

Διάθεση δωρεάν στον πληθυσμό αντισηπτικών, μασκών και των άλλων μέσων ατομικής προστασίας για να αντιμετωπιστεί η αισχροκέρδεια.

Μέτρα προστασίας για τους υγειονομικούς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος έκθεσής τους στον κορονοϊό.

ΞΑΝΘΗ 23/3/2020


Δεν υπάρχουν σχόλια