GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Συνεχίζονται οι διαδικασίες για την υλοποίηση του αγωγού IGB στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Συνεχίζονται ακάθεκτες οι διαδικασίες για την υλοποίηση του αγωγού Interconnector Greece Bulgaria (IGB), παρά τη γενικότερη κατάσταση ...


Συνεχίζονται ακάθεκτες οι διαδικασίες για την υλοποίηση του αγωγού Interconnector Greece Bulgaria (IGB), παρά τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί εξαιτίας του Covid-19. Ειδικότερα, ήδη από την Πέμπτη 18/03 κατέφθασε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης η πρώτη παρτίδα των σωλήνων του αγωγού, οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν για να οικοδομήσουν το ελληνικό τμήμα του IGB.

Οι σωλήνες έχουν μήκος 47 χιλιόμετρα αποτελείται και διάμετρο 32 ιντσών, με εξωτερική επίστρωση Πολυαιθυλενίου τριών στρωμάτων.

Ο αγωγός έχει σημείο εκκίνησης την Κομοτηνή και κατάληξη στην πόλη Στάρα Ζαγόρα της Βουλγαρίας. Το συνολικό μήκος του είναι 182 χιλιόμετρα από τα οποία τα 31 χιλιόμετρα είναι στο ελληνικό έδαφος και τα υπόλοιπα στο βουλγαρικό, ενώ το συνολικό κόστος κατασκευής και λειτουργίας του αγωγού εκτιμάται στα 240 εκατ. ευρώ.

Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης οι πρώτοι σωλήνες του IGB


Πραγματοποιήθηκε σήμερα η εκφόρτωση του πρώτου φορτίου σωληνών του αγωγού φυσικού αερίου IGB στον Λιμένα της Αλεξανδρούπολης! “Εν μέσω πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς η εμπορική δραστηριότητα στον Λιμένα της Αλεξανδρούπολης, η διαδικασία αξιοποίησης του αλλά και η πορεία υλοποίησης των μεγάλων ενεργειακών έργων της περιοχής. Την επόμενη ημέρα έχουμε ανάγκη τα έργα … Συνεχίστε να διαβάζετε το Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης οι πρώτοι σωλήνες του IGB.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το λιμάνι της πόλης βρίσκεται ξανά στο επενδυτικό επίκεντρο, όπως έκαναν γνωστό κατά την πρόσφατη επίσκεψή τους στην Αλεξανδρούπολη ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, μαζί με τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για τα Δυτικά Βαλκάνια, Μάθιου Πάλμερ. Συγκεκριμένα, ιδιαίτερα βάση θα δοθεί στις οδικές συνδέσεις του λιμανιού με την Εγνατία Οδό, οι υποδομές ηλεκτροκίνησης στη γραμμή Αλεξανδρούπολης – Ορμενίου καθώς και η πλωτή πλατφόρμα αποθήκευσης και επαναεριοποίησης φυσικού αερίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια