GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Τριήμερη επίσκεψη Προέδρου Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου κ. Francesco Rocca στην Ελλάδα

Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΟΕΣ), κ. Francesco Rocca έφτασε την Τετάρτη το π...


Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΟΕΣ), κ. Francesco Rocca έφτασε την Τετάρτη το πρωί εκτάκτως στην Ελλάδα, λόγω της έκρυθμης μεταναστευτικής κρίσης στη χώρα μας, πραγματοποιώντας αρχικά επίσκεψη στα Κεντρικά Γραφεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, προκειμένου να συναντηθεί με τον Πρόεδρο, Dr. Αντώνιο Αυγερινό.

Ο κ. Rocca ενημερώθηκε εκτενώς από τον κ. Αυγερινό για τις ενέργειες που έγιναν εκ μέρους του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και σε συνεννόηση με τις Αρχές, από την πρώτη στιγμή της κρίσης που εκδηλώθηκε στα ελληνοτουρκικά σύνορα, αλλά και για την τεταμένη κατάσταση που επικρατεί στα νησιά του Αιγαίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρόεδρος της ΔΟΕΣ εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του στη δύσκολη αυτή κατάσταση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, τονίζοντας ότι η Διεθνής Ομοσπονδία θα στηρίξει με κάθε μέσο τον Εθνικό Σύλλογο ώστε να ανταποκριθεί, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, στις αυξημένες ανάγκες που έχουν προκύψει. Πρωταρχικός μας σκοπός είναι να σεβαστούμε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια όλων των συνανθρώπων μας, πρόσθεσε ο κ. Rocca.

Ο Πρόεδρος της ΔΟΕΣ και ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. επισκέφθηκαν σήμερα Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2020 την παραμεθόρια περιοχή του Έβρου, για να εκτιμήσουν την κατάσταση την οποία επικρατεί στην περιοχή, ενώ την Παρασκευή, 6 Μαρτίου θα επισκεφτούν το νησί της Λέσβου.

Συναντήσεις Προέδρου ΔΟΕΣ και Προέδρου Ε.Ε.Σ. με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου
Στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψης του Προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΟΕΣ), κ. Francesco Rocca, πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2020 συναντήσεις με πολιτικές αρχές.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της ΔΟΕΣ και ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ, Dr. Αντώνιος Αυγερινός συναντήθηκαν αρχικά με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Λευτέρη Οικονόμου, ο οποίος εξήρε το έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, αλλά και την εμπιστοσύνη της πολιτείας στο πρόσωπο του ίδιου του Προέδρου του, ειδικότερα σε περιόδους κρίσεων, αναφέροντας ότι και στην παρούσα μεταναστευτική κρίση ο Ερυθρός Σταυρός θα στηρίξει το έργο της.

Στη συνέχεια, οι δύο Πρόεδροι συναντήθηκαν με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη, ο οποίος ενημέρωσε τους Προέδρους για την εξελισσόμενη κρίση στο μεταναστευτικό τόσο στα σύνορα, όσο και στα νησιά. Επισημαίνεται, ότι το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, με επίσημη επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Σ. ζήτησε τη συνδρομή του στη μεταναστευτική κρίση και στις ανάγκες που έχουν προκύψει, ενεργοποιώντας και τα Διεθνή εργαλεία / προγράμματα, που διαθέτει το Κίνημα, προς ενίσχυση του ανωτέρω αιτήματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια