GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Διαδικτυακό κουίζ υπολογίζει τις πιθανότητες θνησιμότητας από τον Covid-19

Ένα νέο διαδικτυακό κουίζ υπολογίζει τις πιθανότητες που έχει κάποιος να καταλήξει από τον Covid-19, προσμετρώντας παράγοντες όπως η...


Ένα νέο διαδικτυακό κουίζ υπολογίζει τις πιθανότητες που έχει κάποιος να καταλήξει από τον Covid-19, προσμετρώντας παράγοντες όπως η ηλικία και τυχόν υποκείμενες παθήσεις. Πρόκειται για ένα ερωτηματολόγιο που χρησιμοποιεί δεδομένα από το worldometers.info και φυσικά δίνει αποτελέσματα με βάση καθαρά στατιστικά στοιχεία, δίχως δηλαδή να προσμετρά επιπλέον εξειδικευμένα και εξατομικευμένα στοιχεία.


Το κουίζ ξεκινά ρωτώντας αν οι χρήστες κάνουν το τεστ για τον εαυτό τους.
Μετά ρωτά το φύλο τους, σημειώνοντας ότι η επίδραση του φύλου στην ευαισθησία στο Covid-19 δεν έχει αποδειχθεί αλλά τα προκαταρκτικά στοιχεία υποδηλώνουν ότι οι άνδρες μπορεί να είναι πιο ευαίσθητοι. Τα ποσοστά θνησιμότητας μεταξύ των ανδρών μάλιστα είναι υψηλότερα από αυτά των γυναικών.

Μετά ρωτά τους χρήστες την ηλικία τους, σημειώνοντας ότι πολλά κρούσματα σε ηλικιωμένους ανθρώπους μπορεί να οφείλονται εν μέρει στη εξασθένηση του ανοσοποιητικού συστήματος που σχετίζεται με την ηλικία και στην αυξημένη φλεγμονή που θα μπορούσε να προάγει την αναπαραγωγή του ιού.

Μετά ρωτά αν ο χρήστης είναι καπνιστής, σημειώνοντας πως το κάπνισμα επηρεάζει το ανοσοποιητικό σύστημα των αεραγωγών, του πνευμονικού ιστού και ολόκληρου του σώματος. Αυτό μειώνει τη φυσική προστασία από μολύνσεις, όπως ο κορονωϊός.

Τέλος, το κουίζ καλεί τον χρήστη να σημειώσει τυχόν υποκείμενες παθήσεις που έχει, αναφέροντας ότι τα άτομα με προϋπάρχουσες ασθένειες είναι πιο πιθανό να νοσήσουν σοβαρά από το Covid-19.

Καταλήγοντας, το κουίζ υπολογίζει βάσει καθαρά στατιστικών στοιχείων της πιθανότητας θνησιμότητας του χρήστη αν βρεθεί θετικός με τον Covd-19.

Μπορείτε να δοκιμάσετε το τεστ ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια