GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΤΩΡΑ ουσιαστικά μέτρα ελέγχου της διάδοσης του Covid – 19 στην περιοχή μας

Προτάσεις της ΤΕ Ξάνθης του ΚΚΕ μετά τις τελευταίες εξελίξεις

Προτάσεις της ΤΕ Ξάνθης του ΚΚΕ μετά τις τελευταίες εξελίξεις

Περιοχές της Περιφερειακής Ενότητάς Ξάνθης στο Δήμο Μύκης μπήκαν- πολύ σωστά – από χτες σε καραντίνα καθώς υπάρχει αυξημένος επιδημιολογικός πολλαπλασιαστικός κίνδυνος, αποτέλεσμα που προέρχεται από την υιοθέτηση της λογικής αποκλειστικά της ατομικής ευθύνης στους εκατοντάδες εργαζόμενους που η πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων έχει στείλει σε βαριές ανθυγιεινές εργασίες σε διάφορες χώρες της Ευρώπης. Γνωρίζουμε όλοι στην Ξάνθη πως εργαζόμενοι από την Ευρώπη επιστρέψανε σε διάφορες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.

«Εκείνη η ρημάδα η κρατική ευθύνη πού είναι;», όπως ζητάνε και οι υγειονομικοί.
Ενώ έγκαιρα μέσα και από δημοσιεύματα του τοπικού τύπου αναδείχθηκε ο κίνδυνος από την επιστροφή εκατοντάδων εργαζομένων και φοιτητών από το εξωτερικό στην Ξάνθη τα πάντα αφέθηκαν στην ατομική ευθύνη, μάλιστα το πρώτο διάστημα με βάση δημοσιεύματα δεν υπήρχε έγκαιρα ενημέρωση από αρμόδιες υπηρεσίες. Δε στεκόμαστε στο ότι κάλλιστα θα μπορούσαν να επιταχθούν όλα τα ξενοδοχεία της πόλης και να μπουν εκεί σε καραντίνα και να ελέγχονται όσοι έρχονται από το εξωτερικό. ΤΩΡΑ, έστω κι αυτή τη στιγμή πιστεύουμε πως πρέπει να υπάρξουν τα παρακάτω άμεσα μέτρα κρατικής ευθύνης πέρα από το αυτονόητο της ατομικής ευθύνης της απομόνωσης:
  1. Να σταλούν ΤΩΡΑ όσο περισσότερες κινητές μονάδες κατ οίκον διενέργειας των τεστ για να ελεγχθούν όσοι ήρθαν από το εξωτερικό ώστε να υπάρχει η καλύτερη δυνατή εικόνα σε ποιο σημείο βρισκόμαστε. Να γίνει με ευθύνη του κράτους, δεν μπορούμε σε αυτές τις στιγμές να περιμένουμε πότε θα εγκριθούν τα ΕΣΠΑ.
  2. ΤΩΡΑ να υλοποιηθούν τα αιτήματα των υγειονομικών όλης της χώρας και με βάση αυτά να στελεχωθούν ΠΛΗΡΩΣ όλες οι δομές του δημόσιου συστήματος υγείας (Νοσοκομείο, Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας) με μόνιμο υγειονομικό προσωπικό στο οποίο θα παρέχονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. ΤΩΡΑ να επιταχθούν και να ενταχθούν σε κεντρικό σχεδιασμό διαχείρισης του προβλήματος οι ιδιωτικές υποδομές υγείας και το έμπειρο ιατρικό προσωπικό της πόλης. Να προετοιμαστούν κι άλλοι χώροι σε περίπτωση που χρειαστεί.
  3. Να επιταχθούν τα ξενοδοχεία της πόλης και όσοι έρχονται από το εξωτερικό να διαμένουν σε αυτά.
  4. Με βάση και τις τελευταίες εξελίξεις ΑΜΕΣΑ να αρθεί η απόφαση για κλείσιμο των φοιτητικών εστιών Κιμμερίων και ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ που θα οδηγούσε σε μετακίνηση φοιτητών από την Ξάνθη σε διάφορες περιοχές της χώρας, θέτοντας, πέρα από όλες τις υπόλοιπες διαστάσεις του ζητήματος, σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.
  5. Πλήρης στήριξη με ευθύνη του κράτους των κατοίκων των περιοχών που μπαίνουν σε καραντίνα.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ!
26/3/2020 Τομεακή Επιτροπή ΚΚΕ Ξάνθης


Δεν υπάρχουν σχόλια