GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κορωνοϊός: Σε «καραντίνα» το Blue Star Mykonos στη Λήμνο. Στην Αλεξανδρούπολη ο ναυτικός με ύποπτα συμπτώματα

Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες για ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού στο πλοίο Blue Star Mykonos το οποίο είχε αποπλεύσει το βράδυ...


Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες για ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού στο πλοίο Blue Star Mykonos το οποίο είχε αποπλεύσει το βράδυ της Τετάρτης από Καβάλα με προορισμό μεταξύ άλλων Λήμνο και Μυτιλήνη.

Ο συναγερμός σήμανε όταν ένα μέλος του πληρώματος παρουσίασε πυρετό. Ο καπετάνιος του πλοίου ακολουθώντας τις πάγιες οδηγίες της πλοιοκτήτριας εταιρείας που αναφέρει ότι αν μέλος του πληρώματος ασθενήσει πρέπει να αποβιβάζεται, έδωσε εντολή να αποβιβαστεί ο βοηθός καμαρώτου και για αυτό τον παρέλαβε ασθενοφόρο.

Στις 2 τα ξημερώματα το πλοίο έφτασε στο λιμάνι της Λήμνου και έκτοτε δεν έχει αποπλεύσει για τα επόμενα λιμάνια.

Σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρεία το πλοίο θα μείνει στη Λήμνο για άλλες 7-8 ώρες όσες δηλαδή αναμένεται ότι θα απαιτηθούν μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα από το εργαστήριο στο οποίο εστάλη δείγμα του βοηθού καμαρώτου.

Τελικά το πλοίο αναχώρησε στις 10:30, ενώ ο ασθενής ναυτικός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Καβάλας και τα ξημερώματα με οδηγίες του ΕΟΔΥ μεταφέρθηκε στο κέντρο αναφορά που είναι το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης όπου και παραμένει.

Στο πλοίο επιβαίνουν 378 επιβάτες – ανάμεσά στους οποίους και 21 που επιβιβάστηκαν από τη Λήμνο και οι οποίοι πιθανόν να έχουν ξαναβγει – και 77 άτομα πλήρωμα.

Αν το δείγμα βγει αρνητικό το πλοίο θα συνεχίσει κανονικά το ταξίδι του ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα ακολουθήσουν νέες οδηγίες από τον ΕΟΔΥ.


Δεν υπάρχουν σχόλια